Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

5 προορισμοί για το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς

Σύνδεση με την πηγή...

 

Η Πρωτομαγιά φέτος μας κάνει δώρο ένα φουλ ανοιξιάτικο τριήμερο και ψάχνουμε –χωρίς καμία δυσκολία- να δούμε πώς θα το αξιοποιήσουμε. Αν δεν έχετε κανονίσει τίποτα και σας διακρίνει αυθορμητισμός, δείτε τις προτάσεις μας και βάλτε πρώτη (ή πλώρη) αμέσως μετά τη δουλειά.

 

  Στην Άνδρο για αίσθηση από καλοκαίρι 

 

Σε μόλις 2 ώρες από τη Ραφήνα, η  Άνδρος  βάζει κάτι από Κυκλάδες στο τριήμερό σας, δίνοντάς σας μια πρώτη γεύση από  καλοκαίρι και διακοπές.  Κόντρα στο συνηθισμένο κυκλαδίτικο πρότυπο, η Άνδρος είναι  πράσινη,  έχει καταρράκτες και πηγές, και συνθέτει μια εικόνα που ξεφεύγει αρκετά από αυτή που έχουν φτιάξει στο μυαλό μας τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος. Αν είστε τολμηροί και σχεδιάζετε μπάνιο, οι επιλογές είναι πολλές, αν και η θάλασσα  αναμένεται κρύα  . Δοκιμάστε μια βουτιά στη Χρυσή Άμμο και τον Άγιο Πέτρο και όταν έρθει η ώρα για φαγητό και βόλτα, το  Μπατσί  σας περιμένει ως το τουριστικό κέντρο του νησιού. Μην φύγετε από την Άνδρο, αν δεν δοκιμάσετε τη διάσημη  ανδριώτικη φουρτάλια  , ένα πιάτο ομελέτας με λουκάνικα, πατάτα, τυρί και πολλή νοστιμιά και αν δεν βολτάρετε στη Χώρα, η οποία είναι σίγουρα πιο «σεμνή» από το Μπατσί, αλλά διατηρεί την ομορφιά της με τα αρχοντικά και τους πλακόστρωτους δρόμους.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει τις ελληνικές τράπεζες

Περισσότερα Άρθρα στην Πηγή.


Σε ένα χρονικό ορίζοντα περίπου τριών ετών από σήμερα, τα αποτελέσματα του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών τραπεζών θα είναι ορατά σε όλη τη δομή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτό τόνισαν επιτελικά στελέχη από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, σε συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 4 digital finance forum.

 

Στο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν οι Στέφανος Μυτιληναίος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας της τράπεζας Πειραιώς, Σωτήρης Συρμακέζης, γενικός διευθυντής, Group Chief Digital & Technology Officer της Eurobank, Δαμιανός Χαραλαμπίδης, εντεταλμένος γενικός διευθυντής, Chief Digital Officer and Retail Banking Products της Alpha Bank και ο Νίκος Χριστοδούλου, γενικός διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών και η μεταξύ τους συνεργασία για την επίτευξη του στόχου αυτού, μπορεί να έχει γενικότερα θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία.

 

Παράλληλα, οι ομιλητές επισήμαναν τη μεγάλη σημασία για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος που θα έχει η υποστήριξη των εργαζομένων κάθε βαθμίδας στην προσπάθεια αυτή, με τη σωστή κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων και φυσικά, εκπαίδευσης.


Αναφορικά με τη χρήση εναλλακτικών τραπεζικών καναλιών (internet, mobile banking) αλλά και τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, επισημάνθηκε ότι παρά τη μεγάλη ώθηση που δόθηκε λόγω της επιβολής των capital controls - και συνεχίζεται και στο πρώτο τρίμηνο του 2017 - υπάρχει ακόμη σημαντικό διάστημα να καλυφθεί σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.


Όλα τα διευθυντικά στελέχη αναφέρθηκαν στη σημασία της 'εμπιστοσύνης' της πελατειακής βάσης στο θεσμό των τραπεζών γενικότερα, που θα έχει καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή ανταγωνισμού που ανοίγεται ευρύτερα στην παροχή χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και στην οποία συμμετέχουν εταιρείες, fintech (χρήση νέων τεχνολογιών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο) κ.ά.


Γενικότερα στο συνέδριο επισημάνθηκε ότι με τον χρηματοπιστωτικό τομέα να εισέρχεται σε μία εποχή διαφοροποιημένων και περισσότερο πελατοκεντρικών υπηρεσιών, είναι απαραίτητη και η αξιοποίηση νέων λύσεων και υποδομών, που θα επιτρέψουν σε τράπεζες και ασφαλιστικούς οργανισμούς να προσφέρουν αυτή τη νέα γενιά υπηρεσιών. Big data, Internet of Things, cloud services, είναι μόνο ορισμένοι από τους όρους που έχουν μπει πλέον για τα καλά στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως, φυσικά και το θέμα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, το οποίο βρίσκεται πολύ ψηλά σε όλες τις λίστες προτεραιοτήτων.


Οι υποδομές που απαιτούνται περιλαμβάνουν προϊόντα και λύσεις, τόσο από το κομμάτι του hardware όσο και από εκείνο του επιχειρηματικού λογισμικού, και γενικότερα θεωρούνται κλειδί για την επόμενη γενιά των υπηρεσιών που θα προσφέρουν οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν και στη βελτίωση της εμπειρίας που παρέχεται προς τους πελάτες, όπως και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.


Όπως επισημάνθηκε, η ευρεία χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στο χώρο των τραπεζικών υπηρεσιών, δεν σημαίνει ότι το φυσικό κατάστημα οδεύει προς την κατάργηση του. Αντιθέτως, οι ψηφιακές τεχνολογίες έρχονται να προσφέρουν εκτεταμένες δυνατότητες όσον αφορά τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη μέσα σε ένα τραπεζικό κατάστημα που αλλάζει ριζικά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές.


Στην Ελλάδα, οι τράπεζες έχουν αρχίσει να υιοθετούν αυτή τη νέα προσέγγιση και τα πρώτα καταστήματα όπου οι ψηφιακές τεχνολογίες αρχίζουν να χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν διαφορετικού επιπέδου υπηρεσίες στους καταναλωτές, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους, τονίστηκε κατά τη συζήτηση.

Πώς να φτιάξετε δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες

Σύνδεση στην πηγή...


Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε τον Μάιο από ένα δροσερό γλυκό που θα μας θυμίσει καλοκαίρι; Αν ψάχνατε επιδόρπιο για τα τραπέζια που θα οργανώσετε από εδώ και πέρα, μόλις το βρήκατε. Τα επόμενα ευχάριστα νέα είναι ότι περιλαμβάνει ζελέ, φράουλες και κρέμα -συστατικά στα οποία τα παιδιά ποτέ δεν αντιστέκονται.

 

Τι θα χρειαστείτε

 

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

15 μικρές φράουλες

2 ποτήρια γάλα (ή 400ml)

3 γεμάτες κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

200 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

Μπισκότα τύπου Digestive για το σερβίρισμα


Τι πρέπει να κάνετε

 

Βήμα 1ο

 

Διαλύετε το ζελέ με ένα ποτήρι βραστό νερό και προσθέτετε ένα ακόμη κρύο ποτήρι νερό. Το αφήνετε στο ψυγείο για 45 λεπτά.

 

Συνέχεια εδώ…

Τέλος το roaming στην ΕΕ από τα μέσα Ιουνίου - Τι θα πρέπει να προσέχουμε

Σύνδεση στην πηγή...


Ελεύθερα, χωρίς επιπλέον χρέωση, θα μπορούν από τα μέσα Ιουνίου να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα αλλά και να σερφάρουν στο διαδίκτυο οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

 

Η περιαγωγή χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών ή περιαγωγή με χρέωση εσωτερικού ('roam like at home') αφορά όλους όσους ζουν στην Ευρώπη και ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ είτε για λόγους αναψυχής είτε για λόγους επαγγελματικούς.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος, με την απόφαση αυτή έχουμε μια νέα πραγματικότητα για τους ευρωπαίους πολίτες με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των ταξιδιωτών. "Η υλοποίηση της απόφασης αυτής", πρόσθεσε, "θα βοηθήσει να αυξηθεί σταθερά και σημαντικά η χρήση υπηρεσιών από ταξιδιώτες τα επόμενα χρόνια, ειδικά στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας". Σε ότι αφορά τους καταναλωτές που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ, συνιστά "ιδιαίτερη προσοχή", επισημαίνοντας πως θα πρέπει να είναι σε επαφή με τον πάροχο τους για τυχόν κατανάλωση του χρόνου τους, έχοντας ως αποτέλεσμα επιπλέον χρεώσεις.

 

Συνέχεια εδώ…

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2017 ανοίγει αυλαία!

Σύνδεση στην πηγή...


ο ανοιξιάτικο ραντεβού με βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο ξεκινά σήμερα τις προβολές του. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.

 

Ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους καθιερωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών που έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία,

 

Το διεθνές φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017 που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία, με χαρά ανακοινώνει τις ταινίες που θα προβάλει εκτός διαγωνισμού, σε πρώτη παγκύπρια προβολή.

 

Οι 11 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος και τα μέλη της κριτικής επιτροπής

 

Έντεκα συνολικά ταινίες μυθοπλασίας, ανάμεσά τους και δύο από την Κύπρο, βρίσκονται φέτος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ μυθοπλασίας της χώρας μας, τις Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017.

 

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, με τίτλο "Glocal Images", επιλέχθηκαν ταινίες που αναδεικνύουν τον κινηματογράφο ως τέχνη και ως εργαλείο διαπολιτισμικού διαλόγου, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφούν τους ιδιαίτερους "χρωματισμούς" ενός τοπικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτες τους νέοι αλλά και καθιερωμένοι δημιουργοί που χαράσσουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία στον κινηματογραφικό χάρτη, συγκεντρώνοντας συμμετοχές αλλά και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Συνέχεια εδώ…

Μια νότα από Fleetwood Mac στο «Lust For Life» της Lana Del Rey

Σύνδεση στην πηγή...


Η  Stevie Nicks  των  Fleetwood Mac  , η βασίλισσα του ροκ ν ρολ, συμμετέχει στον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της  Lana Del Rey  με τίτλο  «Lust For Life»  . Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη ημερομηνία, ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Μέχρις στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δυο single από τον νέο δίσκο, το «Love» και το ομώνυμο τραγούδι με τησυμμετοχή του Weeknd. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΝΜΕ, η  Stevie Nicks  συμμετέχει σε ένα τραγούδι του νέου δίσκου της Del Rey, χωρίς όμως να μπορεί να διασταυρωθεί η πληροφορία.

 

Συνέχεια εδώ…

Tips για να φτιάξεις τον τέλειο ντάκο

Σύνδεση στην πηγή...


Το βρεγμένο κρητικό παξιμάδι περιχυμένο με ελαιόλαδο, ντομάτα, τυρί, ρίγανη και ελιές κατέχει περίοπτη θέση στις γευστικές μας προτιμήσεις. Το ντάκος ή 'κουκουβάγια' όπως αλλιώς ονομάζεται, μπορεί να παρασκευαστεί είτε με την κλασική σύνθεση υλικών είτε σε πολλές και διαφορετικές παραλλαγές, άλλες πιο διαιτητικές κι άλλες θερμιδικά περισσότερο επιβαρυντικές…

 

Η τυπική συνταγή:

 

Βρέχεις με νερό ένα στρογγυλό παξιμάδι για να μαλακώσει και το τοποθετείς σε πιάτο. Περιχύνεις με ελαιόλαδο το βρεγμένο παξιμάδι και το αφήνεις για λίγο να 'τραβήξει'. Αποφλοιώνεις την ντομάτα, τη τρίβεις, αφαιρείς τα σπόρια, τη στεγνώνεις καλά και την αναμειγνύεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Απλώνεις το μείγμα στο παξιμάδι, προσθέτεις τρίμμα τυριού φέτας και ρίχνεις από πάνω ρίγανη και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Γαρνίρεις με ψιλοκομμένες ελιές, πασπαλίζεις με φρέσκο-τριμμένο πιπέρι και σερβίρεις αμέσως.

 

Tips για τον τέλειο ντάκο

 

Ο ντάκος αποτελεί ξεχωριστή γευστική απόλαυση για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και για το πρωινό. Είναι όμως προτιμότερο είτε να τρώγεται χωρίς άλλα συνοδευτικά είτε να συνδυάζεται με κάτι σχετικά λιτό σε θερμίδες, όπως σαλάτα λαχανικών, λίγο κοτόπουλο ή κάποιο μικρό ψάρι.

 

Παξιμάδια υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη βάρους (συνήθως 50 γραμμάρια το μικρό, 75 το μεσαίο και 100 γραμμάρια το μεγάλο) και σε σχήμα στρογγυλό ('κριθαροκουλούρα') ή μακρόστενο. Προτίμησε τα πιο μικρά σε μέγεθος για να πάρεις λιγότερες θερμίδες.

 

Συνεχίζεται εδώ…

Τα ρομπότ παίρνουν τις θέσεις των φτωχών

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Εκτινάχθηκε η εισοδηματική ανισότητα από το 2010-2015 μεταξύ του 20% των πλουσιότερων νοικοκυριών και του 20% των φτωχότερων στις ΗΠΑ. Το χάσμα μεταξύ των δύο κατηγοριών σημείωσε ραγδαία αύξηση κατά 29.200 δολ. ετησίως στις 189.000 δολ. το διάστημα μεταξύ του 2010-2015, σύμφωνα με έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Μεγάλο όμως ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η εισοδηματική ανισότητα έχει διευρυνθεί λόγω του φαινομένου της αυτοματοποίησης που έχει εξαλείψει θέσεις εργασίας, εργαζομένων χαμηλής εξειδίκευσης. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα ρομπότ τείνουν να αντικαταστήσουν τους εργαζομένους χαμηλών προσόντων, ενώ αντίθετα, δρουν συμπληρωματικά για τους εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης. Σύμφωνα με τον Σαντ Σπάρμπερ, αναπληρωτή καθηγητή και υπεύθυνο του τμήματος οικονομικών του Colgate university «τα νέα τεχνολογικά ευρήματα έχουν συμβάλει στην αντικατάσταση των εργαζομένων χαμηλής και μέσης επαγγελματικής εξειδίκευσης, ενώ ενεργούν συμπληρωματικά για τους εργαζομένους σε κλάδους πολύ υψηλής εξειδίκευσης».

 

Αυτή η ριζική αλλαγή όμως ενδέχεται να συνεχιστεί. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία PwC, το 38% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κινδυνεύει να αυτοματοποιηθεί έως τις αρχές του 2030. Μάλιστα, η εν λόγω έρευνα επισημαίνει ότι στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος αυτοματοποίησης είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τη Βρετανία. Ενδεικτικά, ο οικονομικός και ασφαλιστικός κλάδος στις ΗΠΑ θα υποστεί μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με τη Βρετανία, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι στη Γηραιά Αλβιώνα διαθέτουν υψηλότερο επίπεδο εξειδίκευσης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ωστόσο, οι κλάδοι στις ΗΠΑ που εκτίθενται περισσότερο στον κίνδυνο της αυτοματοποίησης είναι το εμπόριο, οι μεταφορές και η μεταποίηση, καθότι το επίπεδο των εργαζομένων είναι σε αυτούς τους κλάδους χαμηλότερο. Η συνήθεια των εταιρειών να προσλαμβάνει εργαζομένους μερικής απασχόλησης διευρύνει την εισοδηματική ανισότητα. Οι τρεις περιοχές των ΗΠΑ όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ των νοικοκυριών είναι στην Καλιφόρνια (Σαν Χοσέ, Σαν Φρανσίσκο), στο Οστιν και στο Σιάτλ.

Τα 4 ισχυρότερα 4κύλινδρα του πλανήτη

Σύνδεση στην πηγή...


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μεγάλη υπόθεση όταν οποιοδήποτε αυτοκίνητο έσπαγε το φράγμα των 300 ίππων. Τώρα φαίνεται ότι σχεδόν κάθε αυτοκίνητο επιδόσεων μπορεί να χτυπήσει εκείνο το φάσμα – ακόμα και με τέσσερις κυλίνδρους κάτω από το καπό.

 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

 

Τα θαύματα του υπερσυμπιεστή, η άμεση έγχυση καυσίμου και ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων επιτρέπουν στους μηχανικούς να εξάγουν τεράστια ποσά ενέργειας από μικρότερους κινητήρες, από ποτέ άλλοτε. Εδώ ξεχωρίσαμε τα τέσσερα πιο ισχυρά 4κύλινδρα αυτοκίνητα που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ.

 

Mercedes-Benz AMG A45

 

Το μοντέλο της AMG κρύβει τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο. Αν βρίσκεστε στην Ευρώπη, μπορείτε επίσης να πάρετε αυτό το μοτέρ στην A45. Όταν ξεκίνησαν να διατίθενται τα AMG 45, έπιασαν εύκολα τους εντυπωσιακούς 355 ίππους σε απόδοση. Οι μηχανικοί εμφάνισαν πάλι το φιτίλι όταν ανανέωσαν τα αυτοκίνητα. Σίγουρα δεν παραπονιόμαστε.

 

Volvo S60/V60 Polestar

 

Βαμμένα με την μπλε υπογραφή της μάρκας, οι εκδόσεις Polestar των S60 και V60 ξεχωρίζουν αμέσως. Τις περισσότερες φορές, όμως, είναι ένα μπλε φλας, που διασχίζει τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 4,4 sec. Άγρια, γρήγορα και εξαιρετικά ικανά, χάρη στη σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση αλλά και τα φρένα της Brembo. Τα δίδυμα Polestar είναι από τα αγαπημένα αυτοκίνητα με «επιτραπέζια» απόδοση.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Αποκάλυψη για το σεντάν Suzuki Swift

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


H Suzuki παρουσιάζει το νέο Dzire. Πρόκειται για μια νέα έκδοση του Swift που έρχεται να τοποθετηθεί στην κατηγορία των compact σεντάν μοντέλων.

 

Η Maruti Suzuki, όπως λέγεται το παρακλάδι της ιαπωνικής φίρμας που δραστηριοποιείται στην Ινδια, μας αποκαλύπτει το νέο Dzire που θα διατεθεί στην τοπική αγορά και σε κάποιες ακόμη της Ασίας.

 

Το νέο Dzire αποτελεί ουσιαστικά την σεντάν έκδοση της νέας γενιάς του Suzuki Swift. Έτσι, πατά πάνω στην ίδια νέα πλατφόρμα και μοιράζεται όλα τα μηχανικά μέρη. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει το γνωστό ατμοσφαιρικό μοτέρ των 1,2 λίτρων με 83 ίππους και ένα ντίζελ στα 1.300 κυβικά εκατοστά με 75 άλογα (η εταιρεία δε διαθέτει diesel μοτέρ στην γκάμα του νέου Swift).

 

Τέλος, γνώριμη είναι η εικόνα και εσωτερικό του μοντέλου ενώ η Suzuki δεν αναφέρει προς το παρόν πόσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος αποσκευών σε σύγκριση με την hatchback έκδοση.

Αν η Porsche έφτιαχνε μοτοσυκλέτα...

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Σας παρουσιάζουμε το project... υψηλής τάσης "618".

 

Πριν ενθουσιαστείτε να σας πούμε ότι δεν πρόκειται για ένα επίσημο project της Porsche, αλλά μια ιδέα του Ισπανού designer Miguel Angel Bahri.

 

Φέρει τον τίτλο 'Porsche 618' και επιρροές από τα μοντέλα 911 turbo, 918 και 919 και ανήκει στα ηλεκτροκίνητα δύο τροχών. Μολονότι όσο περνάνε τα χρόνια θα βλέπουμε όλο και περισσότερα τέτοια -κάτι που γίνεται και με τα αυτοκίνητα άλλωστε- τίποτα δεν συνηγορεί στο ότι η Porsche σκοπεύει να μπει στην παραγωγή μοτοσυκλετών, άμεσα τουλάχιστον.

 

Ωστόσο το εν λόγω concept σε βοηθάει να οραματιστείς το μέλλον.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Homme.gr.

5 «παράξενες» ειδικότητες στην Αυτοκινητοβιομηχανία

Σύνδεση στην πηγή...



Στην καθημερινότητά μας, μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και κατευθυνόμαστε στον προορισμό μας ή χαιρόμαστε την οδήγηση με τον τρόπο που το κάνει ο καθένας μας. Σπάνια σκεφτόμαστε πόσες ειδικότητες απαιτούνται για να δημιουργηθεί το όχημα που αποκτήσαμε και σχεδόν ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποιες «παράξενες» ή «απρόσμενες». Σας παρουσιάζουμε 5 ειδικότητες που δε φανταζόσασταν ότι κρύβονται πίσω από το αυτοκίνητό σας, πριν αυτό παραχθεί.

 

Ο δημιουργός με πηλό

 

Το αμάξωμα κάθε νέου μοντέλου μαζικής παραγωγής κατασκευάζεται πρώτα με πηλό, σε φυσικό μέγεθος, για να διαπιστωθούν οι αναλογίες του και οι λεπτομέρειές του και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά δεν είναι καθόλου τέτοιο. Υπολογίζεται ότι για αυτό το πρόπλασμα κάθε νέου μοντέλου απαιτούνται -κατά μέσο όρο- περίπου 2,5 τόνοι πηλού και 10.000 εργατοώρες από την ομάδα των γλυπτών που θα διαμορφώσουν το τελικό σχήμα.

 

Ο ράφτης

 

Τα χειροποίητα αυτοκίνητα ή οι εξατομικευμένες εκδόσεις κάποιων από τα μοντέλα μαζικής παραγωγής απαιτούν εξειδικευμένους εργαζόμενους οι οποίοι να γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και να έχουν ταλέντο στο τομέας του. Ένας από αυτούς είναι ο ράφτης ο οποίος θα αναλάβει να ελέγξει την ποιότητα του υφάσματος ή του δέρματος με το οποίο θα ντύσει το εσωτερικό ενός οχήματος αναλόγως της επιθυμίας του πελάτη. Το ράψιμο με το χέρι ή με την μηχανή που χειρίζονται πρέπει να είναι άψογο και υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου 30 μέτρα κατάλληλης κλωστής για να ολοκληρώσουν κάθε όχημα. Η δουλειά τους απαιτεί χρόνο, για να γίνει σωστά.

Συνέχεια στην πηγή…