Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2017 ανοίγει αυλαία!

Σύνδεση στην πηγή...


ο ανοιξιάτικο ραντεβού με βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο ξεκινά σήμερα τις προβολές του. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.

 

Ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους καθιερωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών που έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία,

 

Το διεθνές φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017 που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία, με χαρά ανακοινώνει τις ταινίες που θα προβάλει εκτός διαγωνισμού, σε πρώτη παγκύπρια προβολή.

 

Οι 11 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος και τα μέλη της κριτικής επιτροπής

 

Έντεκα συνολικά ταινίες μυθοπλασίας, ανάμεσά τους και δύο από την Κύπρο, βρίσκονται φέτος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ μυθοπλασίας της χώρας μας, τις Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017.

 

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, με τίτλο "Glocal Images", επιλέχθηκαν ταινίες που αναδεικνύουν τον κινηματογράφο ως τέχνη και ως εργαλείο διαπολιτισμικού διαλόγου, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφούν τους ιδιαίτερους "χρωματισμούς" ενός τοπικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτες τους νέοι αλλά και καθιερωμένοι δημιουργοί που χαράσσουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία στον κινηματογραφικό χάρτη, συγκεντρώνοντας συμμετοχές αλλά και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Συνέχεια εδώ…