Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Κων. Μητσοτάκης, πολιτικός από άλλα «υλικά»

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «έφυγε» και σήμανε πραγματικό τέλος εποχής. Ηταν φτιαγμένος από άλλα «υλικά». Μόνο αυτά που έζησε ο ίδιος μπορούν να δημιουργήσουν έναν τόσο μοναδικό άνθρωπο. Από τις ώρες αναμονής σε ένα κελί για την εκτέλεση από τους Γερμανούς και μετά, βίωσε εμπειρίες που οι μετέπειτα γενιές μόνο από βιβλία θα μάθουν. Ηταν η πιο περίπλοκη, ίσως και η πιο αδικημένη, περίπτωση ηγέτη της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ηταν ένας Ευρωπαίος statesman, που στεκόταν με άνεση και αυτοπεποίθηση δίπλα στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες της γενιάς του. Κατεξοχήν εκπρόσωπος της σχολής του ρεαλισμού στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική, πήρε πολλές φορές προωθημένες θέσεις που του κόστισαν πολιτικά. Δεν τον ένοιαζε, όμως, να «μπαίνει στη φωτιά» με μια υπεραισιόδοξη αυτοπεποίθηση. Ηταν σκληρός πολιτικός αντίπαλος, αλλά ήξερε το κόστος των μεγάλων διχασμών για τον τόπο. Η ομιλία του στη Βουλή λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη είναι ένα μάθημα για όλους μας, ειδικά για την ιστορική φάση που διανύουμε. Ηταν ίσως η κορυφαία στιγμή του.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τι πρέπει να τρώνε τα… μάτια μας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Επηρεάζονται τα μάτια μας από τις τροφές που τρώμε ή που αποφεύγουμε; Η απάντηση ανεπιφύλακτα είναι καταφατική.

 

Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ματιού και επομένως την καλή όραση.

 

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από πληθώρα επιβαρυντικών για την υγεία παραγόντων, όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το άγχος αλλά και η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά.

 

Όλοι αυτοί οι παράγοντες αποτελούν φορείς αλλά και δότες ελευθέρων ριζών, οι οποίες, όταν υπάρχουν σε περίσσεια στον οργανισμό, προκαλούν, μεταξύ άλλων, μεταλλάξεις των κυττάρων των ιστών των ματιών, δημιουργώντας οφθαλμικές παθήσεις καθώς και σοβαρές διαταραχές στην όραση.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Η Χαλκιδική δημιουργεί το δικό της παγωτό

Το άρθρο στην πηγή...

 

Έναν "νόστιμο" τρόπο βρήκε ο δήμος Κασσάνδρας για να λέει ο επισκέπτης φεύγοντας "σαν την Χαλκιδική δεν έχει": το παγωτό Κασσάνδρα.

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM" η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού του δήμου Κασσάνδρας Μαρία Παπαδημητρίου, ήταν μία σκέψη πάνω στην οποία εργάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τον τελευταίο χρόνο, με στόχο να δημιουργήσουν ένα τοπικό προϊόν που να χαρακτηρίζει την περιοχή και να συμβάλει στην τουριστική προβολή της.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ακάρεα σκόνης: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται

Το άρθρο στην πηγή...

 

Δυστυχώς δεν υπάρχει σπίτι χωρίς σκόνη. Αυτή η συνηθισμένη σκόνη απαρτίζεται από μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ουσιών και αποτελεί μια εξαιρετικά συχνή αιτία αλλεργίας. Η κύρια πηγή αλλεργιογόνων ουσιών της οικιακής σκόνης είναι τα ακάρεα.

 

Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΝΟΙΞΗ» για τις αλλεργίες και το άσθμα, σήμερα υπολογίζεται ότι το 5 έως 30% του πληθυσμού παρουσιάζει ευαισθησία στα ακάρεα, ενώ σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό των ασθματικών που έχουν ευαισθησία στα ακάρεα φθάνει το 85%

 

Αυτό σημαίνει πως όταν κάποιος που είναι ευαισθητοποιημένος στα ακάρεα έρχεται σε επαφή με ουσίες που παράγονται απ' αυτά μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα ρινίτιδας ή άσθματος.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

20χρονος Έλληνας φοιτητής καινοτομεί στη μάχη κατά των fake news

Το άρθρο στην πηγή...

 

Λογισμικό αναγνώρισης των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται στον Ιστό, δημιούργησε ένας 20χρονος φοιτητής πληροφορικής από το πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Όπως εξηγεί ο ίδιος ο ιθύνων νους πίσω από το FightHoax, Βαλεντίνος Τζέκας, το πρόγραμμα του αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν μέσα σε δευτερόλεπτα οποιαδήποτε είδηση αναρτάται στο διαδίκτυο, αξιολογώντας την εγκυρότητά της.

«Το κακό είναι πως οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν οτιδήποτε διαβάζουν στο διαδίκτυο. Για αυτό αποφάσισα να κάνω κάτι για να μπλοκάρω τις ψευδείς ειδήσεις», σημειώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Με ένα ποίημα αποχαιρετά τον παππού του ο Κώστας Μπακογιάννης

Το άρθρο στην πηγή...

 

Συγκινητικό 'αντίο' από τον Κώστα Μπακογιάννη στον παππού του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το ποίημα 'Αν μπορείς...' του Ράντυαρντ Κίπλινγκ, σχολιάζοντας: Λες και γράφτηκε για σένα παππού...'.

 

Ολόκληρη η ανάρτηση:

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Το άρθρο στην πηγή.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Σε δήλωση του ο κ. Καραμανλής αναφέρει τα εξής: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό.

 

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Π. Καμμένος: Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο ηγέτη

Το άρθρο στην πηγή.

 

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο ηγέτη, υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα που ανατράπηκε από την προδοσία Σαμαρά» έγραψε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Καλό ταξίδι Πρόεδρε» πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το αντίο του Κυριάκου στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το άρθρο στην πηγή...

 

"Σε ευχαριστώ για όλα". Με αυτές τις τέσσερις, γεμάτες συγκίνηση λέξεις, και μια φωτογραφία από όταν ήταν παιδί πλάι στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποχαιρετά.

 

Συνέχεια του άρθρου εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Φ. Γεννηματά: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο»

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

 

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει στη δήλωσή της για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Όλο το άρθρο στην πηγή...

 

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

 

Στη δήλωσή του ο κ. Βούτσης αναφέρει:

 

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Β. Λεβέντης για Κων. Μητσοτάκη: Σημάδεψε την εποχή του

Το άρθρο στην πηγή.

 

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «παλαίμαχο της πολιτικής», εξέφρασε στην οικογένειά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

 

«Μια πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια», πρόσθεσε.

 

 

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Συλλυπητήρια Δ. Κουτσούμπα στον Κυρ. Μητσοτάκη

Το άρθρο στην πηγή..

 

Τα συλλυπητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον θάνατο του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Κάννες 2017: Τα μεγάλα βραβεία

Μετάβαση στην πηγή...

 

Το σατιρικό δράμα  «Η Πλατεία»  του Σουηδού  Ruben Östlund  ήταν ο μεγάλος νικητής τους  70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών  , με τον σκηνοθέτη να παραλαμβάνει τον Χρυσό Φοίνικα από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Pedro Almodovar και την Juliette Binoche. Νωρίτερα, ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου απέσπασαν το  βραβείο καλύτερου σεναρίου  , για την τελευταία τους ταινία «The Killing of a Sacred Deer» (Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού).

 

Περισσότερα στην πηγή..

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Λεπίδες τουρμπίνας μέσω 3D printing από τη Siemens

Το άρθρο στην πηγή...

 

Μεταλλικές τουρμπίνες, κατασκευασμένες μέσω 3D printing, ικανές να αντέξουν μεγάλες πιέσεις, δοκιμάστηκαν με επιτυχία από τη Siemens, ανοίγοντας τον δρόμο για νέα, πρωτοποριακά εξαρτήματα για γεννήτριες ενέργειας, αλλά και άλλες βιομηχανίες, όπως η αεροναυτική.

 

Οι λεπίδες αυτές μπορούν να αντέχουν σε θερμοκρασίες άνω των 1.250 βαθμών Κελσίου και πιέσεις αντίστοιχες του βάρους ενός διώροφου λεωφορείου.

 

Συνεχίζεται στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία

Όλο το άρθρο στην πηγή...

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποτέλεσε ορόσημο για την πολιτική ζωή της σύγχρονης Ελλάδας. Έζησε από την πολιτική σκηνή όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την νεότερη ιστορία της χώρας και έφυγε πλήρης ημερών.

Οι πολιτικές του θέσεις συζητήθηκαν όσο λίγων άλλων, ενώ μερικά αποφθέγματά του έμειναν ιστορικά και συνοδεύουν μέχρι σήμερα την ιστορία της δεξιάς παράταξης.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ξετυλίγεται το κουβάρι της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Το σύνολον άρθρο στην πηγή...

 

Μετά από εξαντλητική έρευνα τεσσάρων ημερών από 1.000 αστυνομικούς και ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει και ξετυλίγεται το κουβάρι του τρομοκρατικού δικτύου, στο οποίο ανήκε ο βομβιστής αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπίντι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®