Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο με χυμό από εσπεριδοειδή και μυρωδικά

Σύνδεση στην πηγή...


Μία συνταγή που συνδυάζει λαχταριστή γεύση και λίγες θερμίδες.

Kοτόπουλο με εσπεριδοειδή και μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση!

 

Υλικά:

 

2 στήθη κοτόπουλου

Χυμό από 1 πορτοκαλί

Χυμό από 1 λεμόνι

Χυμό από 1 γκρέιπφρουτ

2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

Θυμάρι

Ρίγανη

Αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση:

 

Συνέχεια και εκτέλεση στην πηγή…

7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου

Σύνδεση στην πηγή...


Στην προετοιμασία για το καλοκαίρι και τον ελαφρύτερο - απ' όλες τις απόψεις - εαυτό σου, πρέπει να κάνεις και τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή σου. Όπως αλλάζει η γκαρνταρόμπα σου περνώντας από τον χειμώνα στο καλοκαίρι, έτσι πρέπει να αλλάζουν και οι διατροφικές σου συνήθειες. Ή, βασικά, να διορθώνονται.

Αν θες κι εσύ μια ανανέωση κι έτσι κάτι να τονώσεις τον εαυτό σου και να νιώσεις πιο υγιής, να ξυπνάς με περισσότερη ευκολία και όρεξη για τη μέρα, τότε αυτά τα 7 tips θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις.

 

1. Ξέχνα τις αποτοξινώσεις και τις χημικές δίαιτες

 

Όλα όσα γίνονται γρήγορα δεν διαρκούν. Το ίδιο θα συμβεί κι αν χάσεις πολύ γρήγορα κιλά, τρώγοντας μόνο σούπες ή αποτοξινωτικούς χυμούς. Ο λόγος που βλέπεις τα κιλά να πέφτουν είναι επειδή χάνεις υγρά και όχι λίπος, που είναι και το ζητούμενο. Προκειμένου, λοιπόν, να μην κάνεις μια ζωή δίαιτα, καλύτερα να αργήσεις περισσότερο να χάσεις τα κιλά, αλλά να τα χάσεις σωστά, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία σου, και χωρίς να τα ξαναπάρεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στοχεύεις στην απώλεια περίπου ενός κιλού την εβδομάδα, ακολουθώντας μια διατροφή χωρίς φοβερές στερήσεις, ενώ παράλληλα ασκείσαι.

 

2. Καθάρισε ντουλάπια και ψυγείο

 

Συνέχεια εδώ…

Λαχταριστά σοκολατάκια με τριμμένο oreo

Σύνδεση στην πηγή...


Σήμερα είναι η μέρα που θα κάνετε μια τεράστια χάρη στον εαυτό και τους αγαπημένους σας: σήμερα είναι η μέρα που θα βάλετε στη ζωή σας την παρακάτω εύκολη συνταγή για λαχταριστά σοκολατάκια με τριμμένο oreo και αλατισμένο σιρόπι καραμέλας. Σήμερα είναι η μέρα που ο όρος «γλυκό» θα αποκτήσει νέο νόημα. Καλή σας απόλαυση. Μας ευχαριστείτε μετά.

 

Τι θα χρειαστείτε

 

35 μπισκότα oreo

200-250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμάρια κουβερτούρα

Σιρόπι καραμέλα

Λίγο χοντρό αλάτι για το γαρνίρισμα

 

Τι πρέπει να κάνετε

 

Βήμα 1ο : Σπάστε

 

Βγάλτε τα μπισκότα από τη συσκευασία τους και θρυμματίστε τα όσο καλύτερα μπορείτε. Όσο πιο τριμμένα είναι, τόσο καλύτερη και μαλακότερη θα είναι η γέμιση. Γι' αυτό, ιδανικά βάλτε τα στο μίξερ ή το multi, αφού πρώτα τα κόψετε με τα χέρια σας σε μεγάλα κομμάτια.

Τρίψτε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν… σκόνη.

Συνέχεια εδώ…

Πώς το φαινόμενο Ελ Νίνιο συνδέεται με την κλιμάκωση των επιδημιών χολέρας

Σύνδεση στην πηγή....


Με σημαντικές μεταβολές στην κατανομή των κρουσμάτων χολέρας στην Αφρική συνδέεται η εκδήλωση του κυκλικού κλιματικού φαινόμενου Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό Ωκεανό, συμβάλλοντας στην ύπαρξη καλύτερης προετοιμασίας και μείωσης του αριθμού των ασθενών αλλά και της θνησιμότητας.

 

Τις χρονιές κατά τις οποίες το θερμό ρεύμα ζεσταίνει τον ανατολικό Ειρηνικό, στην ανατολική Αφρική καταγράφονται περίπου 50.000 περισσότερα κρούσματα, ενώ αντιθέτως, στο νότιο τμήμα της ηπείρου καταμετρώνται 30.000 λιγότερα κρούσματα τις χρονιές που το φαινόμενο Ελ Νίνιο δεν εκδηλώνεται, επισήμαναν οι συντάκτες μιας έρευνας που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Πρακτικά της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

 

Οι επιστήμονες βασίστηκαν σε πάνω από 17.000 ετήσιες καταγραφές επιδημιών χολέρας στο σύνολο της αφρικανικής ηπείρου μεταξύ του 2000 και του 2014.

 

'Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων δεν διαφοροποιείται τα χρόνια με και χωρίς το Ελ Νίνιο, αλλά η γεωγραφική κατανομή ανατρέπεται', διευκρίνισαν οι συγγραφείς της έρευνας, καθηγητές της σχολής δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης.

Συνέχεια στην πηγή…

Οδηγούμε το 2017 ΚIA Picanto

Σύνδεση στην πηγή...


Βρισκόμαστε πέριξ της Βαρκελώνης για να οδηγήσουμε το νέο Picanto για το οποίο η KIA βάζει πολύ ψηλά τον πήχη της ποιότητας και των οδηγικών χαρακτηριστικών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ

Όπου και εάν σταθείς εδώ στην Βαρκελώνη για την παρουσίαση του νέου Picanto θα δεις τα χαμόγελα των ανθρώπων της ΚΙΑ, εκείνα τα χαμόγελα της υπερηφάνειας, καθώς θεωρούν ότι έχουν κατασκευάσει το καλύτερο αυτοκίνητο στην μικρή κατηγορία (A Segment).

 

Υπό μία έννοια δεν είναι υπερβολή, καθώς το νέο Picanto με την αδιαμφισβήτητη αισθητική υπεροχή, τον πλούσιο εξοπολισμό με τις τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες (C Segment) έρχεται να θέσει τα δικά του δεδομένα.

 

Σε μια κατηγορία όπου οι Ευρωπαϊοι και οι Ιάπωνες κατασκευαστές κάνουν "εκπτώσεις" για να βγει η... εξίσωση των κερδών, οι Κορεάτες παίζουν τα ρέστα τους με ένα αυτοκίνητο που με ένα άλλο σήμα στο καπό θα μπορούσες να το θεωρήσεις από premium μέχρι ότι άλλο θελήσεις.

Κοιτάζοντας το Α Segment, θεωρούμε ότι ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν την αισθητική φρεσκάδα του νέου Picanto, κάτι που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ίσχυε και για την την πρώτη (2004) και για την δεύτερη (2011) γενιά του Κορεάτικου αυτοκινήτου.

 

Βεβαίως, με την 3η γενιά, οι Κορεάτες το πηγαίνουν πολλά βήματα πιο πέρα και δεν είναι μόνον η σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού, αλλά οι πολλές καινοτομίες, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση των καθισμάτων από το μεγαλύτερο Optima, το καθρεπτάκι με το ειδικό φωτισμό που θα εκτιμήσουν τα κορίτσια για το... make up τους, αλλά και η οθόνη των 7 in του συστήματος infotainment που συνδυάζεται με κάμερα οπισθοπορείας που θέτουν νέα δεδομένα (από τη στιγμή που ανταγωνιστές δεν έχουν ούτε κανονική πόρτα χώρου αποσκευών), όπως και η πιο dynamic σε εξοπλισμό, αισθητική και οδικά χαρακτηριστικά (πιο σκληρά αμορτισέρ) έκδοση GT-Line.

 

Συνέχεια στην πηγή…

O γαλλικός και διεθνής Τύπος για τη νίκη Μακρόν

Σύνδεση στην πηγή...


Συγκρατημένα έναντι του νέου προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είναι τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου για τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών οπυ διεξήχθησαν χθες στη χώρα.

 

«Μεγάλο μέρος των Γάλλων δεν ψήφισε "υπέρ" ενός υποψηφίου, αλλά "εναντίον" της ακροδεξιάς» γράφει η εφημερίδα Le Monde σημειώνοντας παράλληλα το επίπεδο-ρεκόρ της αποχής, των λευκών και των άκυρων. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι «ο πρόεδρος του οποίου η νομιμοποίηση από τις κάλπες θα αμφισβητηθεί ταχύτερα» από εκείνη οποιουδήποτε προκατόχου του, επισημαίνει η εφημερίδα.

 

Για την εφημερίδα Libération, δεν πρόκειται παρά για μια «νίκη υπό πίεση» αφού «η μεγάλη αποχή, παρά την απειλή (σ.σ. επικράτησης) του Εθνικού Μετώπου, δίνει ήδη μια ένδειξη δυσαρέσκειας έναντι του νέου προέδρου».

 

Η εφημερίδα Le Figaro είδε μια εκλογική νίκη κάθε άλλο παρά πειστική, λαμβανομένης υπόψη της υψηλότερης αποχής από το 1969 και της διαίρεσης του εκλογικού σώματος σε τέσσερα μπλοκ. Η εφημερίδα προβλέπει ότι οι βουλευτικές εκλογές θα είναι δύσκολες για τον Μακρόν, ο οποίος, όπως προεξοφλεί, δεν θα έχει «περίοδο χάριτος».

 

Η φιλελεύθερη οικονομική εφημερίδα Les Echos χαιρέτισε την «επιλογή της ελπίδας» και το «νέο πρόσωπο της Γαλλίας, νεανικό, τολμηρό, κατακτητικό».

 

Για την κομμουνιστική εφημερίδα L'Humanité «ξεκινάει μια νέα μάχη» για να «αμφισβητηθούν οι φιλελεύθερες πολιτικές που εξήγγειλε ο νέος αρχηγός του κράτους.

 

Στην «ήττα του λαϊκισμού» στη Γαλλία εστιάζουν από την πλευρά τους δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

 

Συνέχεια στην πηγή….

Γάλλοι και Έλληνες απαντούν: «Γιατί ψηφίσαμε Μακρόν»

Σύνδεση στην πηγή...


Γιορτή στην καρδιά του Παρισιού επεφύλαξαν οι υποστηρικτές του Εμανουέλ Μακρόν στον μεγάλο νικητή της βραδιάς.

 

Η συγκέντρωση των εκατοντάδων φίλων και οπαδών του που διοργανώθηκε στο Λούβρο θύμιζε περισσότερο πάρτι με χιλιάδες προσκεκλημένους, που αψήφισαν το κρύο, αλλά και τους φόβους τους, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα, κι έσπευσαν με γαλλικές σημαίες να πανηγυρίσουν τον νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. 'Απευθύνομαι σε όλους τους Γάλλους. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας, ανεξάρτητα από την επιλογή σας'. Σε ένα αμιγώς ενωτικό μήνυμα, ο νέος πρόεδρος χαιρέτισε την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, επισημαίνοντας ότι έχει επίγνωση του θυμού, της αμφιβολίας και του άγχους που οι Γάλλοι εξέφρασαν μέσω της ψήφου τους.

 

Χειροκρότημα

Οσο ο Εμ. Μακρόν απευθυνόταν στον γαλλικό λαό, οι συγκεντρωμένοι στο αίθριο του Λούβρου άκουγαν προσεκτικά τα λεγόμενά του. Το κοινό που προηγουμένως τραγουδούσε, φώναζε συνθήματα και επευφημούσε τη νίκη του, ξαφνικά σώπασε, προκειμένου να ακούσει έως και την τελευταία λέξη του ανθρώπου που τίμησε με την ψήφο του. Ακολούθησε ένα ζεστό χειροκρότημα και αμέσως μετά οι υποστηρικτές του ξεκίνησαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας. Ηταν η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η ενότητα, ο στόχος του Μακρόν προς το παρόν είχε επιτευχθεί.

 

'Ψήφισα Μακρόν στον πρώτο γύρο, όπως και σήμερα. Είναι νέος και ικανός και θεωρώ ότι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να φέρει την αλλαγή, είναι εκείνος' είπε στο 'Εθνος' ο Νικολά, που μαζί με τη σύζυγό του Μαρί εξηγούσαν ότι η Μαρίν Λεπέν 'αντιπροσωπεύει ό,τι μισώ, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον συντηρητισμό, τον αντιευρωπαϊσμό'. 'Η Γαλλία είναι μια ανοιχτή κοινωνία, έχει δημοκρατική Ιστορία, δεν θα μπορούσε να δώσει την προεδρία σε έναν άνθρωπο όπως η Λεπέν, που έχει τέτοια επιχειρήματα' τόνισαν.

Συνέχεια στην πηγή…

Γαλλία: Μετά τους πανηγυρισμούς έρχονται οι προκλήσεις

Σύνδεση στην πηγή...



Μετά τους πανηγυρισμούς στο Λούβρο ο Εμανουέλ Μακρόν έχει να αντιμετωπίσει και μεγάλες προκλήσεις, καθώς είναι απίθανο να επωφεληθεί από την περίοδο χάριτος που απολάμβαναν οι προκάτοχοί του. Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το πιο σημαντικό και πιο δύσκολο έργο του νεότερου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας έχει ήδη ξεκινήσει: με ένα κόμμα με ουσιαστικά ανύπαρκτο μηχανισμό (En Marche!) ο πρόεδρος της Γαλλίας καλείται να διαμορφώσει συμμαχίες που θα του επιτρέψουν να κυβερνήσει αποτελεσματικά τη χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

 

Σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες του Εμανουέλ Μακρόν κρίνεται και ποιον θα επιλέξει ως πρωθυπουργό. Την Παρασκευή άφησε να εννοηθεί ότι έχει σκεφθεί ότι έχει υπόψη συγκεκριμένο πρόσωπο ως πρωθυπουργό σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

 

Ο Μακρόν δεν αποκάλυψε ποιον έχει υπόψη, αλλά έκανε λόγο για «κάποιον με εμπειρία στην πολιτική, και με ικανότητες που θα οδήγησαν σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

 

Συνέχεια στην πηγή…