Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Όπου φύγει φύγει, παρά την κούραση



Σύνδεση στην Πηγή...


Ήταν λίγο μετά τις 6 χθες το πρωί, όταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους θεσμούς. Είχαν προηγηθεί 11 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης, που είχαν οδηγήσει όλους τους συμμετέχοντες στα όρια των αντοχών τους. Ή σχεδόν όλους. Πριν καλά καλά τελειώσει την ενημέρωση ο κ. Τσακαλώτος, η επικεφαλής τους κλιμακίου του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου βρισκόταν κιόλας στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, με τις βαλίτσες της έτοιμες, και έκανε τσεκ άουτ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα της ασφάλειας και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Είτε ήταν βέβαιη για την έκβαση της διαπραγμάτευσης και είχε κλείσει θέση σε συγκεκριμένη πτήση είτε πήρε την πρώτη πτήση στην οποία βρήκε θέση, αρκεί να έφευγε από την Αθήνα. Προφανώς συνέβη το πρώτο, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν υπάρχει στέλεχος των θεσμών που να μην έχει βαρεθεί τις μακρόχρονες διαπραγματεύσεις των αξιολογήσεων στην Ελλάδα.

Καινοτόμες ιδέες για τον ελληνικό τουρισμό

Σύνδεση στην πηγή...


Παρά τους φόβους για ύφεση στο πεδίο του ελληνικού τουρισμού εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο αλλά και της επιβολής υψηλότερων φόρων για τους επιχειρηματίες του κλάδου, που οδηγούν συχνά σε αυξήσεις τιμών, η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια. Οι επιχειρηματίες του ελληνικού τουριστικού κλάδου αναμένουν φέτος 28 εκατομμύρια επισκέπτες. Παρά τις περιοδικές ακυρώσεις κρατήσεων, ο ελληνικός τουρισμός αποδείχθηκε ανθεκτικός και παραμένει ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους οικονομικούς κλάδους για το μέλλον στη χώρα. Το ένα πέμπτο του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουριστικό κλάδο, ενώ ένας στους πέντε εργαζόμενους βρίσκει απασχόληση σε αυτόν, με την τάση να είναι ανοδική.

 

Βασικά συστατικά για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού είναι καινοτόμες ιδέες, νέες στρατηγικές μάρκετινγκ και αρκετές προσωπικές επενδύσεις εκ μέρους πολλών επιχειρηματιών του κλάδου. Ένας από αυτούς είναι και ο Γρηγόρης Φανούλας. Ο νεαρός επιχειρηματίας βίωσε την κρίση του τουριστικού κλάδου στο Πήλιο, έναν προορισμό που θεωρείται κλασικός για τουρίστες που ταξιδεύουν ατομικά. Όποιος επιλέγει τη συγκεκριμένη περιοχή θέλει να γνωρίσει την παλιά, παραδοσιακή Ελλάδα και είναι διατεθειμένος να βάλει και λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Έτσι, το 2012 ο Γρηγόρης Φανούλας είχε την ιδέα να δημιουργήσει μία τουριστική επωνυμία, ένα brand name, ειδικά για την περιοχή.

 

Έμφαση στιςτοπικές δυνατότητες

 

Συνέχεια εδώ…

Τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη σχεδιάζει ο Φαμπιάν Κουστώ

Περισσότερα στην πηγή.


Την υλοποίηση τουριστικών επενδυτικών σχεδίων στη θαλάσσια περιοχή, αρχικά της Κρήτης, σχεδιάζει ο πρόεδρος του Ocean Learning Center (OLC) Φαμπιάν Κουστώ.

 

Η δημιουργία ενός θαλάσσιου πάρκου για ερευνητικά προγράμματα είναι ο στόχος του κ. Κουστώ, όπως ανέφερε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

'

Ο εγγονός του πρωτοπόρου ωκεανογράφου, Ζακ Ιβ Κουστώ, είναι ένας σημαντικός επιστήμονας, ερευνητής των ωκεανών, με τον οποίο συζητήσαμε για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη θαλάσσια περιοχή, αρχικά της Κρήτης. Σε συνεργασία με τα επιμελητήρια θα προχωρήσουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις πάνω στις οποίες εργαζόμαστε.

 

Για να συμβολίσω την σπουδαία ιστορία του παππού του με τις θάλασσες, χάρισα στον Φαμπιάν Κουστώ ένα αντίγραφο της αρχαίας Τριήρους από το Μουσείο Μπενάκη' όπως έγραψε στην σελίδα του στο διαδίκτυο ο κ. Μίχαλος, μετά τη συνάντηση.

Αυτά είναι τα κορυφαία beach clubs στον κόσμο - Ένα ελληνικό! [photos]

Περισσότερα στην πηγή του άρθρου...


Nammos: Ο βασιλιάς των έτσι κι αλλιώς μυθικών beach clubs της Μυκόνου ανανεώθηκε πλήρως φέτος, έπειτα από 13 χρόνια τρελής ανοδικής πορείας στη διεθνή καταξίωση.

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ…

Oι μεγαλύτερες εξαγορές στον κλάδο της τεχνολογίας

Περισσότερα στην πηγή....


Στις 13 Ιουνίου 2016 η Microsoft Corp. και η LinkedIn Corporation ανακοίνωσαν την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της δεύτερης προς 26,2 δισ. δολ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η συμφωνία προβλέπει την διατήρηση του brand της LinkedIn και την ανεξαρτησία αυτής καθώς και το ότι στη θέση του CEO θα παραμείνει ο Jeff Weiner ο οποίος θα αναφέρεται αποκλειστικά στον CEO της Microsoft, τον Satya Nadella. "Η ομάδα του LinkedIn κατάφερε να φέρει κοντά τον επιχειρηματικό κόσμο όπου κι εάν βρίσκεται. Μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του LinkedIn, καθώς και του Microsoft Office 365 και του Dynamics στην προσπάθειά μας να δώσουμε δύναμη σε κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο του πλανήτη", ανέφερε ο Nadella.

Συνέχεια εδώ…

40 χρόνια «Σπέτσες» στην έκθεση της Λίζης Καλλιγά

Σύνδεση στην πηγή...


Η Λίζη Καλλιγά μοιράζεται τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Σπετσών. Μέσα από το παράθυρο του ατελιέ της στο νησί νιώθει πως έχει κατακτήσει μικρές ουτοπίες που έχουν γίνει πράξη.  Τα τοπία, διάφορα ευρήματα, η παραλία του Άγιου Νικόλαου και ο κήπος της  , αποτελούν τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες παρουσιάζονται με ποικίλα μέσα, όπως ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική και φωτογραφία, έργα που καλύπτουν τις δεκαετίες  1976-2016  . Είναι μια ξεκάθαρη ματιά από το εργαστήριο που έχει δημιουργήσει στο σπίτι της και δείχνει την πολύ ειδική σχέση της με αυτό το νησί.

 

Τα πρώτα τοπία ζωγραφίστηκαντο 1976 και άλλα πολύ αργότερα. Η ωριμότητα της εικαστικού συμβαδίζει με την αλλαγή του τοπίου και μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την  εξέλιξη  της ίδιας και του νησιού συνάμα.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ξεκίνησε η παραγωγή του Opel Crossland X

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

 

«Είναι μία θαυμάσια ημέρα για την Opel και το εργοστάσιο της Σαραγόσα. Το Crossland X είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προϊοντικής μας επέλασης καθώς προσθέτουμε ένα ακόμα συναρπαστικό αυτοκίνητο στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά SUV/CUV, που θα υποστηρίξει τη στρατηγική ανόδου μας» δήλωσε ο Neumann.

 

Ο Dr. Neumann εκθείασε επίσης την αφοσίωση και τις επιδόσεις όλης της ομάδας του εργοστασίου που για μία ακόμα φορά κατάφερε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα παραγωγής και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι το νέο Crossland X για γίνει μεγάλη επιτυχία. Έχει το σωστό DNA για να ακολουθήσει τα χνάρια του Mokka X που πραγματικά ξεκίνησε δυναμικά την επιτυχημένη ιστορία μας στην κατηγορία sub-compact SUV. Το γεγονός ότι και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται εδώ στη Zaragoza υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του εργοστασίου για την προϊοντική μας επίθεση».

 

Το Crossland X είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα της συνεργασίας με την PSA που ξεκίνησε το 2012. Το μοντέλο αυτό και το νέο Grandland X, το δεύτερο προϊόν κοινής εξέλιξης, δείχνουν ότι μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία των Opel και PSA δημιουργούνται αξιόλογα αυτοκίνητα.

 

Στο μέλλον, θα υπάρξει συνεργασία και στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς Corsa που θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική της PSA. Όπως ήδη ανακοινώθηκε το 2016, το αυτοκίνητο θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής της Σαραγόσα, μέχρι τα τέλη του 2019.