Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Αν έχεις κόψει το αλάτι για να χάσεις λίπος, μάλλον πρέπει να ξαναρχίσεις

Μετάβαση στην πηγή.


Πριν μερικούς μήνες είχαμε αναφερθεί από το βήμα αυτό σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times και απενοχοποιούσε το αλάτι τονίζοντας την ωφελιμότητά του σε διάφορα επίπεδα που αφορούν στην υγείαμας. Φυσικό αντισταμινικό που απομακρύνει τις αλλεργίες, ισορροπιστής της γλυκόζης, αγχολυτικό και άλλα τέτοια. Μία νέα έρευνα υπογραμμίζει σήμερα τη συμβολή του στο αδυνάτισμα και συγκεκριμένα στην καύση του λίπους (*σταματάει να γράφει και σταυροκοπιέται).

 

Στην περίπτωση που έχεις συνδέσει το αλάτι με λέξεις όπως "λύσσα", "κατακράτηση", "έμφραγμα" ή "κυτταρίτιδα", κάν'τες λίγο πέρα και βάλει μία άλλη: αδυνάτισμα. Εντάξει, παραθέτω την έρευνα γιατί αρχίζω και γίνομαι κάπως υπερβολική.

 

Το paper που ακούει στο όνομα "Journal of Clinical Investigation" δημοσίευσε σχετικά αναφέροντας πως η εντύπωση που έχουμε για το αλάτι όλα αυτά τα χρόνια είναι αρκετά παρεξηγημένη, πως τα οφέλη από τη λήψη του- με μέτρο πάντα- είναι ποικίλα και ανάμεσά τους, η καύση του σωματικού λίπους. Οι επιστήμονες έδωσαν σε 10 Ρώσους αστροναύτες 2 γεύματα. Το ένα περιείχε ενισχυμένη ποσότητα αλατιού και το άλλο λιγότερη. Οι πρώτοι, λόγω του αλατιού, έπιναν μεγαλύτερες ποσότητες νερού, το οποίο νερό είναι ο Νο1 φυσικός λιποδιαλύτης και κάπως έτσι, έκαψαν περισσότερο λίπος.

 

Τα ανωτέρω επιβεβαίωσε και μια ακόμα έρευνα στην οποία τα σώματα των ποντικιών που έφαγαν αλατισμένα γεύματα απελευθέρωσαν πιο πολλή κορτιζόλη, η οποία ως ορμόνη χρειάζεται ώστε να ρυθμίζει το μεταβολισμό και την όρεξή μας.

Τι μας μαθαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι ένα κουτάλι αλάτι μοιρασμένο στα γεύματά σου, κάνει καλό. Από αύριο τη μαργαρίτα με έξτρα αλατάκι να την παραγγέλνεις.

Αδυνατίζει (ασισισι).

Στεφανιαία νόσος: Ο διατροφικός δεκάλογος της πρόληψης

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου...


Η στεφανιαία νόσος παραμένει η κύρια αιτία θνησιμότητας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής.

 

Η δίαιτα παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων (έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, αιφνίδιος θάνατος, εγκεφαλικό επεισόδιο).

 

Για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης αλλά και την αντιμετώπισή της είναι σημαντικό να αποφεύγεται η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (ζωϊκά λίπη), τα οποία προκαλούν την αύξηση των λιπιδίων του αίματος που οδηγεί στη συνέχεια στην πρόκληση καρδιαγγειακής νόσου.

 

Από την άλλη πλευρά, είναι αποδεδειγμένο ότι η ελάττωση της LDL (κακή χοληστερίνη) και η αύξηση της HDL (καλή χοληστερίνη) μειώνουν τον αριθμό των θανάτων από στεφανιαία νόσο, τις μη θανατηφόρες επιπλοκές καθώς και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

 

Μελέτη που έγινε στην Γαλλία επιβεβαιώνει ότι η μεσογειακή διατροφή ελαττώνει τα καρδιακά επεισόδια.

 

Στην Νότια Γαλλία (κοντά στη Μεσόγειο), όπου οι άνθρωποι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή (πολλά φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά, ελαιόλαδο) σημειώνονται λιγότεροι θάνατοι από καρδιακά επεισόδια σε σχέση με τη Βόρεια Γαλλία, όπου οι άνθρωποι ακολουθούν δυτική διατροφή.

 

Συνέχεια στην πηγή…. Εδώ…

Τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσιμπούρι

Σύνδεση στην πηγή...


Τα τσιμπούρια (κρότωνες) είναι μικρά παρασιτικά αρθρόποδα που τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών. Υπάρχουν περισσότερα από 800 διαφορετικά είδη, όμως μόνο δύο είναι γνωστό ότι μεταδίδουν ασθένειες στους ανθρώπους, όπως η Νόσος του Lyme (βορρελίωση).

 

Τα τσιμπούρια δεν πηδούν ούτε πετούν. Χρησιμοποιώντας τα πολλά τους πόδια (6 οι προνύμφες και 8 τα ενήλικα) «σκαρφαλώνουν» επάνω στον ξενιστή τους, άνθρωπο ή ζώο, και τον τσιμπούν. Ένα ενήλικο τσιμπούρι κυμαίνεται σε μέγεθος από μισό εκατοστό έως 0,65 εκατοστά.

 

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ένα τσίμπημα από τσιμπούρι δεν οδηγεί σε μετάδοση κάποιας ασθένειας.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ο Johnny Depp γίνεται βασιλιάς της «ψηφιακής ζούγκλας»

Περισσότερα στην πηγή του άρθρου.



Ο  Johnny Depp  φαίνεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία  «King Of The Jungle»  , για την ζωή του δημιουργού του  McAfee Antivirus  για υπολογιστές. Το σκηνοθετικό δίδυμο του  «Focus»  - Glenn Ficarra και John Requa - θα ξανασμίξει στην ταινία η οποία βασίζεται στο άρθρο του Joshua Davis «John McAfee's Last Stand» για το περιοδικό Wired. Το σενάριο της ταινίας φέρει την υπογραφή των Scott Alexander και Larry Karaszewski.

 

Ο McAfee έγινε γνωστός και ιδιαίτερα πλούσιος χάρη στο γνωστό  antivirus  , το οποίο έσωσε αμέτρητους χρήστες υπολογιστών από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Κάποια στιγμή όμως, ο McAfee αποφάσισε να εξαργυρώσει τις μετοχές του στην εταιρεία που ίδρυσε και μετακόμισε στο Μπελίζ, για να δουλέψει πάνω σε άλλες start-up. Μέχρι εδώ η ιστορία του McAfee θυμίζει αυτή οποιοδήποτε άλλου μεγιστάνα της τεχνολογίας που αποφασίζει να αλλάξει παραστάσεις, αλλά από εδώ και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται λίγο και θυμίζουν...ταινία.

 

Μετά από έφοδο στο σπίτι του από επίλεκτη ομάδας της αστυνομίας κατά των συμμοριών, τον Απρίλιο του 2012, έγινε γνωστό ότι ο McAfee μάλλον είχε ζηλέψει τον Heisenberg του «Breaking Bad», καθότι κατασκεύαζε παράνομα φάρμακα. Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν αργότερα, η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός Αμερικανού ομογενή και γείτονα του McAfee, του  Gregory Viant Faull  , για τον φόνο του οποίου ο McAfee θεωρήθηκε  βασικός ύποπτος  . Τελικά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο και ο ίδιος κατάφερε να δραπετεύσει από το Μπελίζ στην Γουατεμάλα, ζητώντας άσυλο. Εκεί προσποιήθηκε ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, αλλά οι τοπικές αρχές τον απέλασαν στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2012.

 

Οι αρχές του Μπελίζ  δεν απήγγειλαν τελικά άλλες κατηγορίες  κατά του McAfee, ούτε επέμεναν στην επιστροφή του για να εκτίσει τις ποινές φυλάκισης που του έχουν επιβληθεί. Παρόλα αυτά, όλα τα υπάρχοντα του McAfee κατασχέθηκαν, ενώ το σπίτι του καταστράφηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μετά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, ο McAfee επανήλθε στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, εστιάζοντας στην προστασία κινητών τηλεφώνων και την καταπολέμηση των χάκερ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με τις καλύτερες πωλήσεις

Μετάβαση στην πηγή.


ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

 

Βέβαια, η Ford δεν έχει κοινό μόνο στην Αμερική, αλλά και οι λάτρεις της βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Για να το αποδείξει αυτό, έβγαλε ένα δελτίο τύπου, στο οποίο μας ανακοινώνει ότι η τωρινή σύγχρονη Ford είναι η εταιρεία με τις καλύτερες πωλήσεις σε σπορ αυτοκίνητα για το 2016.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το περασμένο έτος η Ford είχε 6% αύξηση των πωλήσεών της Mustang παγκοσμίως. Πλέον, Mustang πωλούνται σε 140 χώρες, στις οποίες πρόκειται να προστεθούν έξι ακόμη.

 

Το 2015, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 98.000 Mustang σε αγοραστές εκτός της Αμερικής. Συνολικά, έχουν πουληθεί περισσότερες από 150.000 σε όλο τον κόσμο. Από το 2015 μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 395.000.

 

«Η κληρονομιά της Mustang συνεχίζει να αυξάνεται και σε μέρη που δεν έχει φτάσει ποτέ στο παρελθόν. Συνεχίζουμε να τις διαθέτουμε σε νέες αγορές και οι οδηγοί σε αυτές τις αγορές εξακολουθούν να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό», δήλωσε στο δελτίο τύπου ο διευθυντής μάρκετινγκ της Mustang, Mark Schaller.

Αμερικανικό ενδιαφέρον για την τουριστική αγορά της Κρήτης

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.


Έντονο ενδιαφέρον για την τουριστική αγορά του νησιού καταγράφηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση "GREEK PANORAMA", η οποία διοργανώθηκε 11 - 13 Μαΐου στη Νέα Υόρκη στο Grand Central Terminal.

Το περίπτερο της Κρήτης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, αποτέλεσε καθημερινά πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών όπου ενημερώνονταν για τους πασίγνωστους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, την ξεχωριστή κουλτούρα των ανθρώπων, τις όμορφες παραλίες, την Κρητική διατροφή και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και Μαρία Λαβδάκη.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης παράλληλα με την έκθεση συμμετείχαν και σε εκδήλωση με προσκεκλημένους εκπροσώπους της ελληνικής και αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας, της Ελληνικής ομογένειας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων και παραγόντων. Ακόμη συναντήθηκαν με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και την μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Πρέσβη Αικατερίνη Μπούρα.

Εξ άλλου λόγω του ενδιαφέροντος της αμερικανικής αγοράς για τον τουρισμό στην Κρήτη και της ακόμη μεγαλύτερης δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί, ειδικά στην κατεύθυνση του πολιτιστικού τουρισμού όπως αναφέρουν οι New York Times σε πρόσφατο άρθρο τους για την περιήγηση στην Κρήτη, η Περιφέρεια Κρήτης, όπως τονίζει, σχεδιάζει την πραγματοποίηση και άλλων στοχευμένων δράσεων προβολής της Κρήτης στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε από τουριστικούς παράγοντες και τον ταξιδιωτικό οδηγό TripAdvisor, ότι η Κρήτη βρίσκεται στην 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς για το 2017 σύμφωνα με την ψηφοφορία των ταξιδιωτών. Παράλληλα η Κρήτη όπως ανακοινώθηκε κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς που προσφέρει την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής στους Αμερικανούς τουρίστες για την τρέχουσα σεζόν, σύμφωνα με το οικονομικό έντυπο, Money, του περιοδικού Time.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ