Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αυτή είναι η νέα γενιά Nokia smartphones

Σύνδεση στη πηγή του άρθρου...


Η νέα γενιά Nokia smartphones παρουσιάστηκε στις 12 Μάιου στο Artisanal. Η HMD Global, η αντιπρόσωπος εταιρεία των Nokia κινητών τηλεφώνων, παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά κινητών, θέτοντας νέα πρότυπα στο σχεδιασμό, στην ποιότητα και στην εμπειρία του χρήστη. Η πολυαναμενόμενη γκάμα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Φεβρουάριο, στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, διαθέτει παγκοσμίως τρία νέα smartphones – το Nokia 3, το Nokia 5 και το Nokia 6. Η νέα σειρά των Nokia smartphones συνδυάζει τη μοναδική σχεδίαση και τη στιβαρή κατασκευή με μια εξαιρετική εμπειρία ψυχαγωγίας, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο του κινητού του!

 

Nokia 6: Εξαιρετική εμπειρία ψυχαγωγίας και απαράμιλλη κατασκευή

 

Το νέο Nokia 6 συνδυάζει την απαράμιλλή κατασκευή και την εξαιρετική σχεδίαση, με ένα καθηλωτικό audio σύστημα και μια οθόνη Full HD 5.5", προσφέροντας την απόλυτη smartphone εμπειρία. Το Nokia 6 είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου σειράς 6000 και είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα ανθεκτικό τηλέφωνο, με εξαιρετικά features ψυχαγωγίας. Ο έξυπνος ενισχυτής ήχου, με δυο ηχεία, επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαύσουν βαθιά μπάσα και μοναδική πιστότητα ήχου, ενώ το σύστημα Dolby Atmos® προσφέρει μια συγκλονιστική εμπειρία ψυχαγωγίας.

 

Με ζωντανή αναπαραγωγή χρωμάτων, το Nokia 6 διαθέτει μια ειδικά επεξεργασμένη οθόνη, που δεν επηρεάζει το λεπτό σχήμα του, ενώ της επιτρέπει να έχει υψηλού επιπέδου αναγνωσιμότητα, όταν έρχεται σε απευθείας επαφή με τον ήλιο. Με επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 430 και επεξεργαστή γραφικών Qualcomm® Adreno™ 505, το Nokia 6 επιτυγχάνει την ιδανική ισορροπία μεταξύ επίδοσης και χρόνου αναμονής. Σχεδιασμένο να παρέχει ψυχαγωγία υψηλών προδιαγραφών και με μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μεγιστοποιεί την εμπειρία ψυχαγωγίας του χρήστη on the go. Το Nokia 6 είναι διαθέσιμο σε ματ μαύρο – με τιμή λιανικής πώλησης στα 259€.

 

Συνέχεια και άλλοι κωδικοί… εδώ.

iPhone 8: Το πρώτο smartphone με 3D αναγνώριση προσώπου;

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.



Η Apple φέρεται να συνεργάζεται με την LG Innotek, θυγατρική της LG, για τον εφοδιασμότου επόμενου smartphone της με την πρώτη κάμερα που θα προσφέρει τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου.

 

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη η κορεατική εφημερίδα Korea Economic Daily. Η τρισδιάστατη απεικόνιση προσώπου θα μπορούσε να δώσει στην κάμερα της συσκευής ικανότητα αίσθησης του βάθους της εικόνας, η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω της αναγνώρισης του προσώπου πιο ασφαλή.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα CNET η δισδιάστατη αναγνώριση προσώπου που χρησιμοποιεί το νέο Samsung Galaxy S8 δεν είναι αρκετά ασφαλής ώστε να πιστοποιεί και την πραγματοποίηση πληρωμών.

 

Η Apple έχει ήδη εξαγοράσει την ισραηλινή startup RealFace με τις φήμες για την ενσωμάτωση ικανότητας αναγνώρισης προσώπου να έχουν πολλαπλασιαστεί έκτοτε. Παράλληλα, δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε δημοσίευμα το όνομα της LG Innotek σαν κύριο προμηθευτή των camera modules του επερχόμενου iPhone 8/ iPhone X. Άλλωστε η κορεατική εταιρεία ήδη έχει εφοδιάσει με κάμερες το iPhone 7 Plus.

 

Ωστόσο, το νέο στοιχείο που φέρνει το πρόσφατο δημοσίευμα είναι ότι η LG έχει επενδύσει το ποσό των 238,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που θα αναλάβουν την παραγωγή των νέων modules. Σύμφωνα με την Korea Economic Daily η νέα 3D camera θα είναι μικρότερη από τις κάμερες που χρησιμοποιούνται στα iPhone 7 Plus, έτσι κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία νέας υποδομής.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει τέλος ότι επειδή τα εν λόγω modules θα τοποθετηθούν στο εμπρόσθιο τμήμα των συσκευών θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στην περίπτωση που επαληθευθούν οι φήμες για υιοθέτηση ανύπαρκτων bezels από την πλευρά της Apple.

Καταγραφή πληκτρολόγησης από ορισμένα HP laptops

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Ειδικοί ασφαλείας της εταιρείας Modzero ανακάλυψαν ότι ορισμένα HP laptops έχουν προεγκατεστημένους keyloggers.

 

To θετικό στοιχείο της είδησης αυτής είναι ότι οι keyloggers που ανακαλύφθηκαν να λειτουργούν σε ορισμένα laptops της HP δεν κατασκοπεύουν τη δραστηριότητα του χρήστη, αλλά παράγουν ένα μη κρυπτογραφημένο έγγραφο στο οποίο γίνεται η καταγραφή των πληκτρολογήσεών του. Το κακό είναι ότι το γεγονός αυτό θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο σε περίπτωση που κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα και μπορέσει έτσι να δει κωδικούς και άλλα ευαίσθητα δεδομένα που πληκτρολογούνται.

 

Η HP έσπευσε να απαντήσει, σύμφωνα με το iTWorld, ότι έχει γνώση επί του θέματος, αλλά δεν έχει χρησιμοποιήσει με κανένα τρόπο τα δεδομένα που συλλέγει ο keylogger. Για την ασφάλεια των χρηστών των συστημάτων της, ανακοίνωσε ότι θα στείλει ένα σχετικό update που θα διορθώνει το πρόβλημα. Η εφαρμογή που καταγράφει την πληκτρολόγηση είναι η MicTray, την οποία μπορεί να βρει κανείς σε μερικά μοντέλα της σειράς EliteBook και EliteBook Folio, ProBook και ZBook.

 

Οι χρήστες που θέλουν να δουν εάν ο υπολογιστής τους έχει το εν λόγω keylogger, μπορούν να δουν εάν υπάρχει το αρχείο MicTray.log, στο φάκελο C:\Users\Public και να απενεργοποιήσουν το keylogger είτε διαγράφοντας το αρχείο, είτε κάνοντας μετονομασία του. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με το Liliputing, να μην λειτουργούν σωστά τα πλήκτρα της αναπαραγωγής μουσικής μετά την απενεργοποίηση του keylogger.

Τι πρέπει να κάνεις για να μην είναι τα μικρόβια η παρέα σου στο μαγείρεμα!

Σύνδεση με την πηγή, εδώ....


Τα μικρόβια παραμονεύουν στην κουζίνα. Ακόμα και αν φροντίζεις να είναι ο πάγκος πάντα καθαρός και να πλένεις σχολαστικά όσα σκεύη χρησιμοποιείς, τα μικρόβια είναι ...παντού.

 

Από την επιφάνεια κοπής λαχανικών ή κρέατος, μέχρι το φαγητό που έχει ξεχαστεί εκτεθειμένο έξω από το ψυγείο, χωρίς καπάκι!

 

Σύμφωνα με τους επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος Eυζην, για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες των μικροβίων στην κουζίνα, θα πρέπει να γνωρίζεις τα ακόλουθα:

 

• Πρώτο και πιο σημαντικό, το πλύσιμο των χεριών! Πάντα να πλένεις τα χέρια σου σχολαστικά πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε προετοιμασία φαγητού. Προτίμησε να μην τα πλένεις στο νεροχύτη όπου υπάρχουν πιάτα και άλλα σκεύη φαγητού.

 

• Μην αμελείς το σχολαστικό πλύσιμο, κάτω από τρεχούμενο νερό, των φρούτων και λαχανικών που θα χρησιμοποιήσεις, ακόμα κι αν έχεις σκοπό να αφαιρέσεις τη φλούδα τους.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Κερδίστε προσκλήσεις για την αβάν πρεμιέρ της ταινίας «Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη»

Σύνδεση στην πηγή...


Τα χρόνια της εξορίας, μεταξύ Μπουένος Άιρες, Νέας Υόρκης και Βραζιλίας, ενός  από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφείς του 20ου αιώνα  , του Στέφαν Τσβάιχ. Ως εβραίος διανοούμενος, ο Τσβάιχ μισεί την απανθρωπιά που επικρατεί στη Γερμανία και προσπαθεί να ξεφύγει από  το φάντασμα του ναζισμού  , ψάχνοντας συγχρόνως για ένα σπίτι στο νέο κόσμο.

 

«Ο καθένας μας, ακόμα και ο μικρότερος και ο πιο ασήμαντος, έχει κλονιστεί στα βάθη της ύπαρξής του από τις σχεδόν  αδιάκοπες ηφαιστειακές εκρήξεις της ευρωπαϊκής γης μας  . Δεν γνωρίζω καμία υπεροχή που μπορώ να ισχυριστώ, εν μέσω του πλήθους, εκτός από αυτό: ότι  ως Αυστριακός, Εβραίος, συγγραφέας, ανθρωπιστής και ειρηνιστής  , ανέκαθεν βρισκόμουν στο ακριβές σημείο όπου αυτοί οι σεισμοί ήταν οι πιο βίαιοι». Στέφαν Τσβάιχ – Ο Κόσμος του Χτες

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ο αγγελιαφόρος Tom Hanks και η άνοδος της εφημερίδας

Περισσότερα άρθρα στην πηγή...


Στα επόμενα σχέδια του  Tom Hanks  είναι να επιστρέψει στην  άγρια Δύση  και την εποχή πριν την ευρεία διάδοση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όχι, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ζήσει σαν ερημίτης, αλλά, όπως αποκαλύπτει το Deadline, βρίσκεται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία  «News Of The World»  , η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της  Paulette Jiles  που εκδόθηκε το 2016.

 

Το έργο διαδραματίζεται στην αμερικάνικη Δύση του 1870, με κεντρικό ήρωα τον Jefferson Kyle Kidd, ο οποίος ταξιδεύει από πόλη σε πόλη και ενημερώνει τους κατοίκους για την επικαιρότητα και τι συμβαίνει στον κόσμο. Κατά τηδιάρκεια ενός ταξιδιού – όπου ενημερώνει τον κόσμο για την 15η τροποποίηση του συντάγματος που έδινε εκλογικά δικαιώματα σε όλους τους άνδρες στηχώρα – ο ήρωας αναλαμβάνει να συνοδέψει ένα δεκάχρονο κορίτσι στους συγγενείς της και το οποίο είχε απαχθεί από μια φυλή Ινδιάνων τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Το πρόβλημα όμως είναι πως το κορίτσι δεν θέλει να «σωθεί» και να ζήσει με τους συγγενείς του. Από την πλευρά του, ο Kidd αρχίζει να συνειδητοποιεί πως με τηγοργή διάδοση των εφημερίδων, σύντομα θα αποτελέσει  κομμάτι του παρελθόντος  .

 

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο από την  Fox 2000  που χρηματοδοτεί την ταινία. Αυτόν τον καιρό ο Hanks δουλεύει πάνω στο  «Toy Story 4»  , το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019, ενώ παράλληλα κάνει προετοιμασίες για τον ρόλο του στη  νέα ταινία του Steven Spielberg  για την ελευθερία του Τύπου.

Ενδιαφέρον της State Grid για επενδύσεις στην Ελλάδα

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.

 

Σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια για τα οποία η κινιζική εταιρεία ενέργειας State Grid δείχνει έντονο ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα, καθώς και η διασύνδεση των νησιών, συζητήθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων της εταιρείας με αντιπροσωπείατης ελληνικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

 

Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πορεία τουAΔMHE, καθώς ο κινεζικός κολοσσός συνιστά τον στρατηγικό επενδυτήστον AΔMHE, από τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο project του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ, ένα project που η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και τον ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο τουEuroAsia Interconnector, εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη τηνπεριοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τσαμάζ: Θέμα επιβίωσης της χώρας ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Σύνδεση με την πηγή...


Της Στεφανίας Σούκη

 

«Η αντιμετώπιση του ψηφιακού ελλείμματος της χώρας μας θα πρέπει να είναι υπερκομματική και υπερεθνική και αποτελεί αυτή την στιγμή ζήτημα επιβίωσης της χώρας. Θα πρέπει να γίνει η νο1 προτεραιότητα από όλες τις πλευρές». Τάδε έφη πρίν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ και μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒ από το βήμα του συνεδρίου για την ψηφιακή στρατηγική της χώρας που πραγματοποιείται σήμερα.

 

Ο κ. Τσαμάζ έθεσε τρείς βασικές προϋπόθεσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας: Διακομματική συναίνεση, ακομμάτιστος μηχανισμός με ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων και δή της Πολιτείας, της ίδιας της αγοράς αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός για μία χώρα δεν είναι πλέον θέμα επιλογής, αλλά –αρχικά- επιβίωσης και –μετά- ανάπτυξης. Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ακόμη ότι είναι πίσω, με βάση τα στοιχεία από τον ευρωπαϊκό δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας DESI, που κατατάσσουν την Ελλάδα στην 26η θέση σε ένα σύνολο 28 ευρωπαϊκών χωρών.

 

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι συνεχώς χάνουμε έδαφος. Είναι πολλοί οι λόγοι που έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση, όπως η απουσία εθνικού ψηφιακού οράματος, ο τρόπος λειτουργίας του κράτους, η έλλειψη υπερκομματικών δομών, η απουσία επενδυτικών κινήτρων, η ύφεση, η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων κ.α.. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αν συνεχίσουμε να χάνουμε έδαφος; Οι κλάδοι της οικονομίας θα ολισθήσουν περαιτέρω σε ανταγωνιστικότητα, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βασίζεται στις υπηρεσίες και την κατανάλωση, το κράτος θα παραμείνει κοστοβόρο και η Ελλάδα θα συνεχίσει να υφίσταται τη διαρροή σπουδαίων μυαλών (brain drain)».

 

Συνέχεια στην πηγή…