Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται η έκθεση με 15 έργα νέων καλλιτεχνών με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Την Πέμπτη, 1η Ιουνίου , η Εθνική Τράπεζα τίμησε 15 νέους καλλιτέχνες, τα έργα των οποίων αγόρασε στο πλαίσιο καλλιτεχνικού διαγωνισμού.

 

Τον διαγωνισμό πραγματοποίησε με αφορμή την συμπλήρωση  175 χρόνων από την ίδρυσή της  , θέλοντας να ενθαρρύνει και να στηρίξει νέους καλλιτέχνες. Τα συγκεκριμένα έργα εκτίθενται στην  αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου  , στην οδό Σοφοκλέους έως τις 30 Ιουνίου 2017.

 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 950 νέοι καλλιτέχνες, αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός. Η Επιτροπή που είχε ορισθείεπέλεξε, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, 15 έργα τέχνης που αποκτά η Εθνική Τράπεζα για εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής της συλλογής.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

H Google αντιμέτωπη με πρόστιμο 1 δισ. ευρώ από Ε.Ε.

Το άρθρο στην πηγή...

 

Πρόστιμο που ενδεχομένως θα υπερβαίνει το ένα δισ. ευρώ αναμένεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google εντός των ημερών για την καταχρηστική εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Στα σχέδια της Κομισιόν αναφέρεται ρεπορτάζ των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το πρόστιμο είναι πιθανόν να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ, υπερβαίνοντας το 1 δισ. ευρώ που επέβαλε στην Intel το 2009.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Κέρδη 27% για όσους επένδυσαν στην Ελλάδα από την αρχή του 2017

Το άρθρο στην πηγή...

 

Στην εξαιρετική επίδοση που καταγράφει από την αρχή του χρόνου το GREK ETF, το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που ακολουθεί την πορεία των 25 πιο δεικτοβαρών μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου αναφέρονται δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Το CNBC σημειώνει πως αναγνωρίζοντας τη δυναμική ανάταξης της ελληνικής οικονομίας οι επενδυτές στην Wall Street τοποθετήθηκαν στο GREK ETF οδηγώντας το από την αρχή του χρόνου σε σημαντικά κέρδη.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Προαναγγελία χιλιάδων προσλήψεων το 2017

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τον μέγιστο αριθμό των 7.097 προσλήψεων για το 2017 προανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Γιώργου Γεωργαντά αναφορικά με τον περιορισμό προσλήψεων σε όλους του φορείς και τα νομικά πρόσωπα της κεντρικής διοίκησης. Οπως διευκρίνισε η κ. Γεροβασίλη, βάσει της αναλογίας 1 προς 4 που ισχύει για το 2017, ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων ανέρχεται σε 2.453, ενώ στον αριθμό αυτό θα προστεθούν 4.644 προσλήψεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν από παρελθόντα έτη.

 

Η απάντηση της κ. Γεροβασίλη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γεωργαντά, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία που, όπως είπε, του είχε δώσει η ίδια παλαιότερα και από τα οποία προκύπτει υπόλοιπο περίπου 3.500 προσλήψεων.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Bloomberg: Η συμφωνία δίνει στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει

Το άρθρο εδώ, στην πηγή...

 

Η συμφωνία της Πέμπτης δεν ήταν «too good to be true», αλλά δίνει στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει και έναν οδικό χάρτη για το χρέος, σύμφωνα με αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg που θεωρεί πως η συμφωνία δεν ήταν τέλεια για κανέναν.

 

Η Γερμανία αυτή τη φορά συμφώνησε σε πιο συγκεκριμένα στοιχεία για μια πιθανή ελάφρυνση χρέους και σε λιγότερο φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, τονίζει το αμερικανικό πρακτορείο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνεισε στο ελληνικό πρόγραμμα την αξιοπιστία του, όχι όμως και τα χρήματα του. Η Ελλάδα πήρε κάποια χρήματα και μεγαλύτερη σαφήνεια.

 

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις ανταλλαγές, οι επώδυνες αποφάσεις αναβλήθηκαν για αργότερα και όλοι θα πρέπει να κάτσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι σε λίγους μήνες. Αλλά όπως τονίζει το Bloomberg, μοιάζει σαν να δόθηκε μια απάντηση σε ένα ερώτημα, ένα ερώτημα που παρέμενε από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τις Βρυξέλλες για τα μέτρα λιτότητας πριν από δύο χρόνια: κατά πόσον η χώρα είναι ένα βιώσιμο μέλος της ευρωζώνης.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τρια σινεμά μόνο δικά μας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τρεις αίθουσες, τρεις διαφορετικές ταινίες την εβδομάδα, 3 ευρώ είσοδος.

 

Οι  θερινοί κινηματογράφοι  έχουν σημαδέψει τα καλοκαιρινά βράδια όλων μας. Πόσες φορές δεν σκαρφάλωσαν οι παλιότεροι στις μάντρες για να δουν μια αγαπημένη ταινία ή πόσες φορές ως έφηβοι δεν κλείσαμε ραντεβού τις νύχτες με πανσέληνο. Πόσες φορές δε συνοδεύσαμε τα παιδιά μας στις αυλές τους. Τα θερινά σινεμά ήταν και είναι μια  δροσερή ανάσα διασκέδασης  για τους ανθρώπους στις γειτονιές, μικρούς και μεγάλους.

 

 Φέτος, ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του πολιτιστικού του οράματος, θέτοντας τον θερινό κινηματογράφο ως τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας για όλους, μέσα από  τρεις επιλογές για κάθε γούστο, ηλικία και διάθεση  , με σύνθημα «3 σινεμά μόνο δικά μας».

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Μέτρα από το Facebook κατά του περιεχομένου από τρομοκράτες

Το άρθρο στην πηγή...

 

Μια σειρά από μέτρα με σκοπό την απομάκρυνση του περιεχομένου που προέρχεται από τρομοκράτες ανακοίνωσε το Facebook, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας δέχονται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις από κυβερνήσεις για να κάνουν περισσότερα σε αυτόν τον τομέα.

 

Σε μια σειρά από blog posts κορυφαίων στελεχών του και με συνέντευξη στο BBC, το κοινωνικό δίκτυο τονίζει την επιθυμία του να είναι πιο ανοικτό και «διαφανές» σχετικά με τη δουλειά που κάνει σε αυτόν τον τομέα.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Φώτα, κάμερα, θάνατος: Πέντε τραγικά δυστυχήματα στα κινηματογραφικά πλατό

Το άρθρο στην πηγή...

 

Από την απαρχή του Χόλιγουντ οι ταινίες χάριζαν εντάσεις. Κάποιες φορές όμως ο θρήνος ακολουθούσε τα γυρίσματα στα πλατό. Στα πρώτα χρόνια της βιομηχανίας του θεάματος η έλλειψη κανόνων οδήγησε σε πολλά ατυχήματα και θανάτους με το πρώτο καταγεγραμμένο συμβάν το 1925.

 

Όπως λέει ο αστικός μύθος ένας κασκαντέρ και πολλά άλογα σκοτώθηκαν στα γυρίσματα του Μπεν Χουρ καθώς η τελική σκηνή με τη συντριβή των αμαξών δεν ήταν σκηνοθετημένη, αλλά ήταν μία κανονική σκηνή θανάτου, που γυρίστηκε και επεξεργάστηκε δίνοντας μία από τις πιο θρυλικές σκηνές της ταινίας.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Η νέα γενιά του VW Polo είναι «ψηφιακή» και ξεκινά από τα 1.000 κυβικά

Το Άρθρο στην πηγή...

 

Κάποια δεδομένα για τη νέα γενιά, την 6η κατά σειρά από το 1975 όταν και πρωτοεμφανίστηκε, του VW Polo ήταν γνωστά πριν από την επίσημη πρεμιέρα του. Για παράδειγμα ότι η βάση του θα είναι το νέο πλαίσιο MQB A0 του γερμανικού ομίλου, που επιτρέπει την αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων αλλά και την καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων στο εσωτερικό του.

 

Η επίσημη παρουσίασή του, που έγινε σήμερα, επιβεβαίωσε πλήρως τα παραπάνω: το νέο Polo έχει περάσει, έστω και για λίγο -για την ακρίβεια για 52 χιλιοστά- το όριο των 4,0 μέτρων, την ίδια στιγμή που το πλάτος του έχει αυξηθεί κατά 64 χιλιοστά και το μεταξόνιο του κατά 94, φτάνοντας συνολικά τα 2,564 μέτρα.

 

Συνεχίζεται εδώ….

 

 

 

© MichaelidesPost.Com®