Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Οι κακές συνήθειες αναφορικά με τους κωδικούς πρόσβασης

Σύνδεση στην πηγή...


Οι χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως συνεχίζουν να μην ελέγχουν το πώς πρέπει να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης αποτελεσματικά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους όταν βρίσκονται συνδεδεμένοι.

Έρευνα της Kaspersky Lab έχει δείξει ότι οι άνθρωποι θέτουν τη διαδικτυακή τους ασφάλειά σε κίνδυνο, λαμβάνοντας λάθος αποφάσεις σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης και κάνοντας απλά λάθη που μπορεί να έχουν εκτεταμένες συνέπειες.

Η έρευνα έφερε στην επιφάνεια τρία κοινά λάθη για τους κωδικούς πρόσβασης που θέτουν ένα μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου σε κίνδυνο:

(1) οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλαπλούς λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι αν κάποιος κωδικός πρόσβασης διαρρεύσει, παραπάνω του ενός λογαριασμοί είναι ευκολότερο να παραβιαστούν.

(2) Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους είναι εύκολο να «σπάσει» κάποιος, και

(3) οι άνθρωποι αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς ασφάλεια, μειώνοντας γενικότερα τη σημασία τους.

Η έρευνα δείχνει ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (περίπου ένας στους πέντε – 18%) έχει αντιμετωπίσει μια προσπάθεια παραβίασης του λογαριασμού του, αλλά παρόλα αυτά λίγοι χρησιμοποιούν αποτελεσματικούς και τεχνολογικά ενημερωμένους κωδικούς πρόσβασης. Για παράδειγμα, μόνο το ένα τρίτο (30%) των χρηστών του Διαδικτύου δημιουργεί νέους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς online λογαριασμούς και ένα ανησυχητικό νούμερο – 1 στους 10 – χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο. Επομένως, αν διαρρεύσει ένας δικός τους κωδικός πρόσβασης, κάθε λογαριασμός αυτών των ανθρώπων κινδυνεύει να παραβιαστεί και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Γιατί οι βουλευτές εγκαταλείπουν το Ποτάμι

Σύνδεση στην πηγή...



Aποχωρήσεις, κριτική, εσωστρέφεια. Οι τρεις αυτές λέξεις αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το κλίμα που επικρατεί στο Ποτάμι, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κατάσταση που τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Αντί για την πολυπόθητη διεύρυνση, το Ποτάμι βλέπει την... κοίτη του να στερεύει.

Από τους έντεκα βουλευτές που είχαν εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 οι τέσσερις δεν ανήκουν πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Και το κύμα φυγής δεν περιορίζεται στους βουλευτές. Η Δράση του Θ. Σκυλακάκη, που είχε στηρίξει επισήμως το Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές, συμπορεύεται πλέον με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι ωστόσο οι αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στ. Θεοδωράκης. Το... πολυδιαφημισμένο άνοιγμα στην κοινωνία δεν φαίνεται να αποδίδει. Στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κόμματος δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης -με βάση την πρόθεση ψήφου που καταγράφεται στις έρευνες- βλέπει ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων του να αναζητούν άλλες πολιτικές λύσεις. Σε περίπτωση που η τάση αυτή επιβεβαιωθεί στις κάλπες, θα πρέπει να δώσει μάχη για να πιάσει το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Στο επίκεντρο της κριτικής όσων απογοητευμένοι φεύγουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού. Τον κατηγορούν για ασάφεια στίγματος, αδυναμία διαχωρισμού από το παλιό, έλλειψη συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων. Στα πηγαδάκια της Βουλής σχολιάζεται πως έχασε το momentum για τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας με κεντροαριστερές δυνάμεις. Και εκτιμούν πως το 'άλογο τράβηξε τον δρόμο του' και πλέον ο επικεφαλής του Ποταμιού κινδυνεύει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις καθορίζει.

 

Συνέχεια στην πηγή…

"Δηλητήριο" για την Ελλάδα η αλλαγή φρουράς στις ΗΠΑ

Σύνδεση με την πηγή



Για ομιχλώδεις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. H εφημερίδα γράφει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Τραμπ. Με τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και Τζακ Λιου, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη. Από τον Τραμπ δεν αναμένεται κάτι τέτοιο. Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Τραμπ απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox: «αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε». Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Τραμπ μια και πιστεύει πως το ευρώ εισήχθη 'για να βλάψει τις ΗΠΑ'».

Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ ενός μαλακού δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές. «Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα μαλακό ευρώ. Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Τραμπ για την Ελλάδα είναι και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν, η Ελλάδα δεν θα επωφελούνταν. Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Τραμπ μέσω twitter. O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του 'στο σημαντικό ρόλο' του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών».

 

Συνέχεια στην πηγή…

Μεγα-σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σύνδεση με την πηγή.

 

 

Σεισμός μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) 47 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αράουα, στο νησί Μπούγκενβιλ της Παπούας Νέας Γουινέας, και το εστιακό του βάθος ήταν 154 χιλιόμετρα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Αν και αρχικά το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό Ωκεανό είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι σε πολλά νησιά του ωκεανού, στη συνέχεια αναθεώρησε περιορίζοντας τις επιπτώσεις μόνο στην περιοχή της Παπούας Νέας Γουινέας και τα γειτονικά Νησιά του Σολομώντα. Πιο μικρά κύματα είναι πιθανό να δημιουργηθούν και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

'Αν και ο σεισμός είχε αρκετά μεγάλο εστιακό βάθος, θα προκαλέσει δονήσεις στην επιφάνεια διότι είναι μεγάλος', εξήγησε ο σεισμολόγος Σπύρος Σπηλιόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανό να προκληθούν υλικές ζημιές.

'Εξαιτίας του μεγάλου εστιακού βάθους του σεισμού δεν είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλη δραστηριότητα τσουνάμι', δήλωσε ο Κρις ΜακΚι βοηθός διευθυντής της Υπηρεσίας Γεωφυσικής της Παπούας Νέας Γουινέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στο επίκεντρο του σεισμού που είναι αραιοκατοικημένο.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν ότι έχουν εκτιμήσει την απειλή από τον σεισμό και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στις ακτές τους.

Οι σεισμοί στην Παπούα Νέα Γουινέα είναι συχνοί, καθώς οι χώρα βρίσκεται στη ζώνη του πυρός στον Ειρηνικό, σε μια περιοχή που υπάρχουν ηφαίστεια κατά μήκος των τεκτονικών πλακών.

«Εντυπωσιασμένος από τον Τσίπρα» δηλώνει ο Κώστας Γαβράς

Σύνδεση στην πηγή...


Ενθερμος υποστηρικτής και ανυπόκριτος θαυμαστής του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο οποίος σκιαγραφεί τον πρωθυπουργό ως τον νέο πολιτικό του "ήρωα".

Μιλώντας στην εκπομπή Global Conversation του euronews, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης που ζεί στο Παρίσι, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μια εξαιρετική μορφή. Είναι ένας άνθρωπος που αναδύθηκε από τη μεσαία τάξη, ανήλθε γρήγορα, οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν». Ο κ. Γαβράς δηλώνει εντυπωσιασμένος από το εύρος των ιδεών του κ. Τσίπρα.

 

Συνέχεια στην πηγή…