Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ID Ταυτότητες: Τα 25 πρόσωπα του Κώστα Χατζόπουλου μάς προκαλούν να τα παρατηρήσουμε

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Στη συλλογή «ID Ταυτότητες»,  25 ιδιαίτερα πρόσωπα  είναι «παρατηρητές» του ορίου ανάμεσα στο μέσα και το έξω, το σχήμα και το ά-σχημο, τη μορφή και το όμορφο.  Αυτοδύναμες οντότητες  , μέρος του τοπίου και του χώρου,σχηματίζουν ορίζοντα με το βλέμμα τους.

 

Παρά την  αυστηρότητα στην έκφραση  , οι μορφές διαχέονται στα χρώματα και τις γραμμές μέσα από μια μυστική ελευθερία που συγχρονίζειτα αντίθετα. Κάθε πρόσωπο εσωκλείει το τοπίο και είναι μέροςαπό αυτό, ορίζοντας έτσι την ταυτότητά του.  Ο θεατής γίνεται παρατηρητής του παρατηρητή  .

 

  Ο Κώστας Χατζόπουλος είναι μουσικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικές επιστήμες και παράλληλα μουσική. Από νωρίς ασχολήθηκε με την σύνθεση. Προκρίθηκε στους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού της Κέρκυρας του Μάνου Χατζιδάκι το 1982 και πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Ελληνικής Σύνθεσης για κιθάρα το 1984. Γράφει πρωτότυπη μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και παράλληλα ασχολείται με την ενορχήστρωση και την μουσική παραγωγή. Το 1998 σχηματίζει με την Κατερίνα Νιτσοπούλου το συγκρότημα ΑΝΕΜΟS. Συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική δισκογραφία και συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες. Η πρώτη του επαφή με την τέχνη ήταν η ζωγραφική που ποτέ δεν άφησε. 

  

Info  Εγκαίνια:Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στις 20:00Διάρκεια: 4 - 19ΜαΐουΩράριο λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 18:00 - 22:00Κυριακή 14:00 - 20:00, Δευτέρα κλειστά

 
*Παρασκευή 19 Μαΐου: COLOR AND MELODY DAYS - Live ANEMOS (είσοδος 5ευρώ με ποτό)

CEBR: Η ηλεκτροκίνηση το μέλλον για καθαρές πόλεις

Σύνδεση στην πηγή...


Το Όσλο, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ ηγούνται μιας πρωτοβουλίας για την εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα μεταφορικά μέσα.

To Όσλο, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ ηγούνται μιας πρωτοβουλίας μεγάλων πόλεων να εξαλείψουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα μεταφορικά μέσα με τη βοήθεια νέας τεχνολογίας που θα περιορίσει την κλιματική αλλαγή και θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, προκύπτει από μελέτη, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Eυρωπαϊκές πόλεις κατέχουν οκτώ από τις δέκα πρώτες θέσεις -- μαζί με το Τόκιο και την Σεούλ -- στην κατάταξη με τις 35 πόλεις την οποία συνέταξε το Κέντρο Έρευνας Οικονομίας και Επιχειρήσεων (CEBR) με την υποστήριξη της κατασκευάστριας εταιρείας chip για smartphone, της Qualcomm.

"Το Όσλο πρόκειται να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές στα μέσα μεταφοράς", σύμφωνα με την έκθεση του CEBR που υπολογίζει τόσο τις υπάρχουσες πολιτικές όσο και τα σχέδια για την προώθηση των "πράσινων μεταφορών": από ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι ποδήλατα.

Το μετρό της νορβηγικής πρωτεύουσας, τα τραμ και τα λεωφορεία ήδη κινούνται με υδροηλεκτρισμό, ενώ η Νορβηγία έχει το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το δημοτικό συμβούλιο του Όσλο σχεδιάζει να περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση στα συμβατικά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Λονδίνο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, "ίσως να μη φαίνεται ως παράδειγμα πράσινης πόλης σε όλους τους κατοίκους του" αλλά οι περισσότεροι μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί με αυτοκίνητο.

Συνέχεια στην πηγή…