Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Γιατί πρέπει να τρώτε τα αυγά ολόκληρα

Σύνδεση στην πηγή...


Το αυγό αποτελεί μια πλήρη τροφή, καθώς περιέχει πολλές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

 

Περιέχει επίσης ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σίδηρο.

 

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους για λόγους υγείας, αποφεύγουν να τρώνε αυγά ή καταναλώνουν μόνο τα ασπράδια και αποκλείουν τους κρόκους.

 

Αν ανήκετε σε αυτούς, είναι καιρός να αλλάξετε στάση: Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουν ότι δεν λαμβάνουμε αρκετή χολίνη από τη διατροφή και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να τρώμε τους κρόκους των αυγών.

 

Η πρόσληψη χολίνης είναι εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η επαρκής πρόσληψη χολίνης από τη μητέρα συνδέεται με καλύτερες μαθησιακές επιδόσεις του παιδιού, καλύτερη όραση και μνήμη.

 

Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών προλαμβάνει τη γήρανση του εγκεφάλου, βελτιώνει τη μνήμη, προστατεύει το συκώτι και ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις. Ειδικά ο κρόκος του αυγού βοηθά τη βελτίωση της όρασης.

 

Τρώγοντας δύο ολόκληρα αυγά κάθε μέρα, παίρνετε τη μισή ημερήσια ποσότητα χολίνης που έχει ανάγκη ο οργανισμός.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Γαλακτοκομικά: Ποιο είδος προστατεύει από την κατάθλιψη

Σύνδεση στην πηγή...


Το γάλα και το γιαούρτι είναι δυνατό να επιδράσουν προστατευτικά ενάντια στην κατάθλιψη, αρκεί να επιλέξει κανείς το σωστό είδος, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Όταν μιλάμε για είδος, στη συγκεκριμένη περίπτωση η διάκριση αφορά την ποσότητα λιπαρών στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology, το γάλα και το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά συνδέονται με λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης, σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα με πλήρη λιπαρά.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Άλλο ένα σημαντικό όφελος του ελαιολάδου

Σύνδεση στην πηγή...


Το έξτρα παρθένο  ελαιόλαδο  στη διατροφή φαίνεται πως έχει άλλο ένα καλό σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, αφού έρευνα σε ποντίκια έδειξε ότι η  υδροξυτυροσόλη  που περιέχει, μπορεί να αντιστρέψει στα ζώα πρόδρομες καταστάσεις  διαβήτη, όπως και τη  μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρκίνο. Η υδροξυτυροσόλη ανήκει στις πολυφαινόλες που έχουν  ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες  και σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Lipids in Health and Disease, τα ζώα που κατανάλωναν πολλά λιπαρά, χωρίς να λαμβάνουν υδροξυτυροσόλη παρουσίασαν  αύξηση στα επίπεδα  της ολικής και της κακής LDL  χοληστερόλης  . Αντιθέτως, τα ζώα που λάμβαναν την πολυφαινόλη, δεν παρουσίαζαν τέτοιες αυξήσεις, ενώ η  αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία αυξάνεται με την κατανάλωση πολλών λιπαρών, παρουσιαζόταν σε πιο χαμηλά επίπεδα στα ζώα που λάμβαναν υδροξυτυροσόλη, παρά την κατανάλωση πολλών λιπαρών. Τα καλύτερα αποτελέσματα είχαν, βεβαίως, τα ζώα τα οποία τρέφονταν φυσιολογικά.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Λιώστε λίπος, χτίστε μυς!

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Μια νέα προπόνηση, το Crossswim, υπόσχεται αθλητικό και γραμμωμένο σώμα σε χρόνο dt. Τι είναι το Crossswim; Ένας νέος τρόπος άσκησης που συνδυάζει αρμονικά την προπόνηση εντός κι εκτός νερού, εκτοξεύοντας τον μεταβολισμό και την ένταση μίας ήδη απαιτητικής προπόνησης, προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, όσο και στο κάψιμο θερμίδων.

 

Όπως τονίζει ο εμπνευστής του project, ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, ο συνδυασμός Crossfit και κολύμβησης, βοηθάει ώστε να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ο καρδιακός ρυθμός, αυξάνοντας θεαματικά την αντοχή του αθλούμενου, μέσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα διαδικασία που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της γυμναστικής, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την σκληρή και πολύ αποτελεσματική εξάσκηση, σε ομαδικό πρόγραμμα, μάλιστα, που δίνει έξτρα κίνητρο, αλλά και δυνατότητα αλληλεπίδρασης και διάδρασης.

 

Τα καλά νέα; Η προπόνηση αυτή μπορεί να προσαρμοστεί για κάθε ασκούμενο, ακόμη κι αν το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης είναι σχεδόν μηδενικό!

 

Πάρτε μια ιδέα για την προπόνηση σε αυτό το βιντεάκι.

 

Πού μπορείτε να δοκιμάσετε το Crossswim;

Πόνος στο στήθος: 8 αθώες αλλά «ένοχες» αιτίες

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου.


Το στήθος μπορεί κατά καιρούς να μας ταλαιπωρήσει ή ακόμα και να μας κάνει να ανησυχήσουμε για την υγεία μας. Αν νιώθετε κι εσείς ανεξήγητους πόνους, δείτε τις πιο συχνές αιτίες, άλλες πιο σοβαρές και άλλες όχι και πάρτε τα κατάλληλα μέτρα.

 

Ο πόνος είναι ο τρόπος του σώματος να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά, γι' αυτό και δεν πρέπει να το αμελήσουμε.

 

Σηκώνετε καθημερινά βάρη από το σούπερ μάρκετ μέχρι το γυμναστήριο

 

Η καθημερινότητα μιας νοικοκυράς απαιτεί να σηκώνει βάρη, πολλά βάρη. Από τη σάκα του παιδιού, ενδεχομένως και το ίδιο το παιδί μέχρι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή όλα αυτά μαζί. Αν πάλι είστε οπαδός του γυμναστηρίου και ανεβάζετε όλο και περισσότερο τα κιλά στις ασκήσεις χωρίς τη συμβουλή του γυμναστή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: οι μύες που βρίσκονται κάτω από τον ιστό του στήθους τραβήχτηκαν από την έντονη άσκηση και έτσι ο πόνος αντανακλάται σ' αυτό. Αποφύγετε τα πολλά κιλά, λοιπόν, και εφόσον το κρίνετε απαραίτητο, καταφύγετε σε παυσίπονα.

 

Θηλάζετε

 

Ο έντονος πόνος είναι χαρακτηριστικό της μαστίτιδας, της φλεγμονής των μαστών που προκαλείται από τον θηλασμό και που συνήθως παρατηρείται τους πρώτους τρεις μήνες μετά τον τοκετό. Σε παλαιότερο άρθρο μας, θα δείτε πώς να την αναγνωρίσετε αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε.

 

Συνέχεια στην πηγή….

Το μποζόνιο Higgs «τρέχει» στα αμφιθέατρα του Πλανηταρίου

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Columbia Michael Tuts συνομιλεί με το κοινό την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Μετά από πρόσκληση του συλλόγου αποφοίτων του Πανεπιστημίου Columbia στην Ελλάδα, ο καθηγητής Michael Tuts θα δώσει μία και μόνο ομιλία με κεντρικό άξονα τρία ερωτήματα:

 

-Γιατί μας ενδιαφέρει το μποζόνιο Higgs;

-Πώς το ανακάλυψαν 6.000 επιστήμονες στο CERN;

-Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

 

Η έρευνα του καθηγητή Michael Tuts επικεντρώνεται στην Πειραματική Φυσική Υψηλών Ενεργειών.

 

Ο ίδιος διετέλεσε επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας των ΗΠΑ που συμμετέχει στο πείραμα ATLAS, ενός από τα 4 κύρια πειράματα που υλοποιούνται στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) στο CERN.

 

Εκτός από την θεωρητική έρευνα, ο Μichael Tuts προσεγγίζει το ευρύ κοινό και εξηγεί με κατανοητό τρόπο αφηρημένες και δυσνόητες επιστημονικές έννοιες.

 

Θα ακολουθήσει η προβολή της ψηφιακής παράστασης: «Phantom of the Universe» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 20:45 και 21:30).

 

Από τον «αγώνα ταχύτητας» των πρωτονίων στον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων του κόσμου στο CERN μέχρι την Μεγάλη Έκρηξη και το «αναδυόμενο» Σύμπαν, αλλά και την κατάβαση σ' ένα υπόγειο στην Νότια Ντακότα, σχεδόν 1.500 m κάτω από την επιφάνεια της Γης, η παράσταση θα εισαγάγει τους θεατές στην πολυσχιδή έρευνα για την σκοτεινή ύλη.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Νέα θεραπεία για ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. ενέκρινε πρόσφατα το μονοκλωνικό αντίσωμα ocrelizumab, το οποίο έλαβε ευρεία ένδειξη τόσο για τις υποτροπιάζουσες όσο και για την πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή της πολλαπλής σκλήρυνσης, οι οποίες αποτελούν την πλειοψηφία των περιστατικών της νόσου κατά τη διάγνωση. Η πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή, χαρακτηρίζεται από συνεχή εξέλιξη της αναπηρίας του ασθενούς από την έναρξη της νόσου, χωρίς διακριτές υποτροπές ή περιόδους ύφεσης και αντιπροσωπεύει το 15% των περιπτώσεων.

 

Μέχρι σήμερα δεν είχε εγκριθεί στις ΗΠΑ κάποια θεραπεία για την πρωτοπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, ενώ επίσης παρά τις διαθέσιμες θεραπείες υπάρχουν ασθενείς με υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης, που συνεχίζουν να εμφανίζουν ενεργότητα της νόσου και εξέλιξη της αναπηρίας τους.

 

Το ocrelizumab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει εκλεκτικά έναν συγκεκριμένο τύπο κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, που ονομάζονται CD20- Β-λεμφοκύτταρα, που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην καταστροφή της μυελίνης (ουσίας που παίζει βασικό ρόλο στη μόνωση και υποστήριξη των νευρικών κυττάρων) και στην αξονική βλάβη (στα νευρικά κύτταρα). Αυτή η καταστροφή των νευρικών κυττάρων μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση. Βάσει των προκλινικών μελετών, το ocrelizumab δεσμεύεται στις CD20 επιφανειακές κυτταρικές πρωτεΐνες, που εκφράζονται σε ορισμένα Β κύτταρα, αλλά όχι στα αρχέγονα κύτταρα ή τα πλασματοκύτταρα, και επομένως σημαντικές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να διατηρηθούν. Το οcrelizumab θα χορηγείται στους ασθενείς ενδοφλεβίως κάθε 6 μήνες (δύο φορές ετησίως) και θα μπορεί να μεταβάλει την πορεία της νόσου για τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση.

 

Η αίτηση της άδειας κυκλοφορίας του ocrelizumab έχει επικυρωθεί επίσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εξέταση.

Μαγεμένη από τα «μικρά» Δωδεκάνησα ανταποκρίτρια της «Guardian»

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.


'Υπάρχει ένα μπλε της θάλασσας που μοιάζει εφικτό μόνο μέσω Photoshop ή με φίλτρο του Instagram, αλλά που όμως είναι αληθινό γύρω από τα νησιά της Δωδεκανήσου'. Τη διαπίστωση αυτή έκανε, και την υπογράφει, με όλη τη βαρύτητα της δικής της γνώμης, η γνωστή ανταποκρίτρια της εφημερίδας 'Guardian', Χάνα Τζέιν Πάρκινσον, στο οδοιπορικό της στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου.

 

Στο εκτεταμένο ρεπορτάζ της, η Βρετανίδα ανταποκρίτρια πλέκει το εγκώμιο των νησιών της περιοχής και μάλιστα των μικρότερων, όπως η Κάλυμνος, η Λέρος, η Τέλενδος κι οι Λειψοί, που τη μάγεψαν με την ανεπιτήδευτη απλότητα και το απαράμιλλο κάλλος των μη διαδεδομένων τουριστικών προορισμών.

 

Απαριθμώντας ένα προς ένα τα αξιοθέατα των νησιών αυτών, προσφέροντας αναλυτικές λεπτομέρειες για την πρόσβαση σ' αυτά, η Πάρκινσον κάνει μία έμμεση, αλλά εύγλωττη σε εγκώμια και θαυμασμό, διαφήμιση για την καλλονή εκείνων των τόπων. Η ίδια δηλώνει 'μαγεμένη' από όλα, αλλά εκδηλώνει την ιδιαίτερη προτίμησή της 'για τη Λέρο και τις αντιθέσεις της (όπου) αρχιτεκτονική κι ιστορία μπλέκονται απολαυστικά', όπως τονίζει εμφατικά.

 

Η ίδια ανταποκρίτρια εκφράζεται με τρόπο καθησυχαστικό στους αναγνώστες της όσον αφορά και τυχόν φόβους που μπορεί να τους δημιουργηθούν από την κατάσταση στο προσφυγικό, τονίζοντας πως τα περισσότερα νησιά επλήγησαν λίγο έως καθόλου από την κρίση.

Έρχεται το pick-up της Tesla

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.



Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

 

Μέσω Τwitter ο Elon Musk, CEO της Tesla, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα σχέδια της εταιρείας που αφορούν το πρώτο pick-up μοντέλο της. Eιδικότερα, επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω project θα πάρει σάρκα και οστά και έτσι το μοντέλο παραγωγής θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 στην αγορά της Αμερικής αρχικά (όπου η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων καταγράφει υψηλά νούμερα πωλήσεων). Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, περιμένουμε ένα πλήρως ηλεκτρικό pick-up, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, μεγάλη ιπποδύναμη (0-100 km/h σε 6 sec περίπου) και αυτονομία που θα φτάνει στα 500 km.

 

Από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο διαδίκτυο, όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε, φαίνεται ότι το μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει τη σχεδιαστική ταυτότητα της Tesla στο εμπρόσθιο μέρος, θα έχει διπλοκάμπινο αμάξωμα και μεγάλο χώρο φόρτωσης. Μάλιστα, πηγές από την Tesla υποστηρίζουν ότι μοντέλο τους δε θα υστερεί σε τίποτα σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς παίχτες στην κατηγορία.

 

Τέλος, να σημειώσουμε πως το πρώτο Tesla pick-up θα έχει όλα τα τεχνολογικά στοιχεία με τα οποία εξοπλίζει η εταιρεία τα μοντέλα της (μεταξύ αυτών και σύστημα αυτόνομης οδήγησης).