Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Να αξιοποιήσουμε τη δύναμη, για το καλό μας.

Δεν έχω κοφτερό μυαλό,

ούτε καν το δουλεύω,

δεν είμαι παρά τενεκέδες

και λέξεις σκόρπιες γράφω.

.

Πολίτες, Πνευματικοί, Πολιτικοί,

είμαστε όλοι σκάρτοι.

Αφήνουμε τους άσχετους

και κάνουν ότι θέλουν.

Δεν κρίνουμε με το μυαλό,

δεν έχουμε ιδανικό

καλύτερο απ' το χρήμα.

.

Θέλουν να μας ελέγχουν συνεχώς,

θέλουν να μας μαντρώσουν,

αντί σ' επιλογή επαγγελμάτων,

στον αδυσώπητο κομματικό

μηχανισμό του κράτους.

.

Ελάτε να σκεφτούμε ελεύθερα,

πραγματικά ελεύθερα.

Να αποφασίσουμε ελεύθερα,

με σεβασμό, στων άλλων την ελευθερία.

Να δράσουμε ελεύθερα,

με δικαιοσύνη, αγάπη και ειρήνη.

.

Η δύναμη μας είναι "εντός" μας.

Δεν είναι απόκτημα δικό μας.

Είναι Χάρισμα απ' τον Θεό μας.

Να αξιοποιήσουμε τη δύναμη,

για το καλό μας.

 

Ιωάννης ό Φίλος 2017 Μάιος.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ρομποτικός εξωσκελετός βοηθά τους ηλικιωμένους να μην πέφτουν

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.

 

Τον πρώτο «έξυπνο» φορητό εξωσκελετό που αναγνωρίζει πότε ένας άνθρωπος χάνει την ισορροπία του, αποτρέποντας έτσι μία πτώση, δημιούργησαν Ελβετοί και Ιταλοί επιστήμονες.

Η ρομποτική συσκευή με την ονομασία «Active Pelvis Orthosis» (APO), βοηθά τους ηλικιωμένους, αναπήρους και άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να ξαναβρούν την ισορροπία τους μετά την ξαφνική απώλειά της λόγω γλιστρήματος ή άλλης αιτίας.

 

Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL) και της Σχολής της Αγίας 'Αννας στην Πίζα, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιλβέστρο Μικέρα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Scientific Reports».

 

Ο ελαφρύς εξωσκελετός χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να ανιχνεύει την παραμικρή απώλεια ισορροπίας και να εφαρμόζει μια αντισταθμιστική ώθηση στους γοφούς προκειμένου να επαναφέρει την ισορροπία.

Η συσκευή δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε οκτώ ανθρώπους με μέση ηλικία 69 ετών και σε δύο ακρωτηριασμένους από το γόνατο και πάνω.

 

Οι πτώσεις είναι μια από τις κυριότερες αιτίες αναπηρίας ή και θανάτου στους ηλικιωμένους. Ο εξωσκελετός, που φοριέται από τη μέση και κάτω και προσαρμόζεται σε κάθε ασθενή μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άτομα προχωρημένης ηλικίας, με αναπηρία ή με νευρολογικά προβλήματα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τα 30 πρώτα σημάδια αυτισμού σε μωρά από 6 μηνών

Σύνδεση στην πηγή....

 

Το να μπορέσει ένας γονιός να αναγνωρίσει τα πρώτα σημάδια του αυτισμού στο παιδί του, όσο νωρίτερα γίνεται, αυξάνει τις πιθανότητες να αντιμετωπιστούν αυτά αποτελεσματικότερα από νωρίς, ώστε να μην παγιώνονται και να είναι έτσι ευκολότερο να διορθωθούν. Στηριζόμενος στη διαθέσιμη βιβλιογραφία, ο Αλεξάνδρου Στράτος, εργοθεραπευτής με ειδίκευση στην παιδιατρική εργοθεραπεία και διευθυντής της εταιρίας «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΕΦΗΒΟΥ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ», δημοσιεύει μια λίστα με 30 χαρακτηριστικά πρώιμης ανίχνευσης ανησυχητικών συμπτωμάτων για διάγνωση αυτισμού –ή άλλων αναπτυξιολογικών δυσκολιών, την οποία παραθέτουμε συνοπτικά παρακάτω.

 

Τα συμπτώματα με μπλε γράμματα είναι αυτά που μπορεί να υποδηλώνουν κάποια Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ενώ με μαύρο είναι οι Ψυχοκινητικοί Δείκτες Αναπτυξιακής Καθυστέρησης. Αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε σύμπτωμα θα δείτε εδώ.

 

6 μήνες

 

- Απουσία κοινωνικού χαμόγελου προς τον ενήλικα.

 

Περισσότερα στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Γιατί ο ζωμός ρεβυθιού είναι το must υλικό για τα γλυκά σου

Διαβάστε το άρθρο στην πηγή...

 

Κάνεις μεγάλο λάθος, καθώς το ζουμί από τα ρεβύθια αυτό μπορεί να είναι σπουδαίο υποκατάστατο του αυγού. Πώς θα χρησιμοποιήσεις το ζουμί από ρεβύθια ή μαύρα φασόλια. Στις λιχουδιές που ψήνεις!

 

Συνέχεια εδώ..

 

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Να γιατί πρέπει να τρώμε κάθε μέρα λίγο γιαούρτι

Σύνδεση στην πηγή...

 

Οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι κάθε μέρα, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση, σύμφωνα με μια νέα ιρλανδική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ίμον Λερντ της Ιατρικής Σχολής του Κολεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα οστεοπόρωσης "Osteoporosis International", σύμφωνα με τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", μελέτησαν στοιχεία για 4.310 ανθρώπους άνω των 60 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή τους με την υγεία των οστών τους.

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Φθινοπωρινός ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Σύνδεση στη πηγή....

 

Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Απίστευτοι κήποι στον κόσμο

Περισσότερα στην πηγή...

 

Προσοχή προσοχή: Αν πάντα θέλατε έναν κήπο, οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας μελαγχολήσουν –ή θα σας στείλουν να αγοράσετε γλαστράκια για το μπαλκόνι, αναλόγως πόσο άνθρωπος-που-δεν-το-βάζει-κάτω-μπροστά-στα-εμπόδια είστε. Αν έχετε κήπο αλλά τελευταία τον έχετε παραμελήσει, θα σας στείλουν ολοταχώς πίσω στα παρτέρια σας. Όπως και να 'χει, κυρίες και κύριοι, μερικοί από τους ωραιότερους κήπους του κόσμου.

 

Περισσότερα εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ποια σεξουαλικά εγκλήματα και περιστατικά βίας θα επιτρέπει το Facebook

Σύνδεση στην πηγή...

 

Οι μυστικοί κανόνες και οι οδηγίες του Facebook για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να αναρτούν τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες του, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διενήργησε ο Guardian και αναμένεται να αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για την ηθική του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της περισσότερα από 100 εσωτερικά έγγραφα που ρίχνουν 'φως' στο πώς αντιμετωπίζει το Facebook φαινόμενα όπως η βία, ο λόγος μίσους, η τρομοκρατία, η πορνογραφία, ο ρατσισμός και οι αυτοτραυματισμοί. Υπάρχουν επίσης οδηγίες και για περιστατικά κανιβαλισμού.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®