Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τι μπορείς να κάνεις αν σου πέσει το κινητό στο νερό

Σύνδεση στην πηγή...


Του έχεις φορέσει θήκη, του αλλάζεις μεμβράνη κάθε μήνα και κάθε εβδομάδα το 'γδύνεις' για να το καθαρίσεις μ' ένα βρεγμένο βαμβάκι. Παρόλα αυτά, έρχεται η αποφράδα στιγμή που το μέχρι πρότινος καλομαθημένο κινητό (iPhone η Android) σου, κάνει βουτιά στο νερό. Δεν έχει σημασία αν το νερό βρίσκεται μέσα σε κουβά, νιπτήρα ή λεκάνη τουαλέτας. Το νερό είναι παντού νερό και το κινητό, δεν ξέρει κολύμπι.

Του έχεις φορέσει θήκη, του αλλάζεις μεμβράνη κάθε μήνα και κάθε εβδομάδα το 'γδύνεις' για να το καθαρίσεις μ' ένα βρεγμένο βαμβάκι. Παρόλα αυτά, έρχεται η αποφράδα στιγμή που το μέχρι πρότινος καλομαθημένο κινητό (iPhone ή Android) σου, κάνει βουτιά στο νερό. Δεν έχει σημασία αν το νερό βρίσκεται μέσα σε κουβά, νιπτήρα ή λεκάνη τουαλέτας. Το νερό είναι παντού νερό και το κινητό, δεν ξέρει κολύμπι.

'Θα δουλέψει ξανά; Κι αν ακόμα πάει στα θυμαράκια θα μπορέσεις τουλάχιστον να σώσεις τα δεδομένα σου;' Είναι οι εύλογες απορίες που θα σου έρθουν στο μυαλό μετά τα 'καντήλια' που θα ρίξεις για την κακή σου τύχη. Για αρχή, βγαλ' το από το νερό και πάρε μια βαθιά ανάσα. Στη συνέχεια, διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να φέρεις την κατάσταση υπό έλεγχο.

Συνέχεια στην πηγή…

Ελληνικός δορυφόρος με ανοικτό κώδικα...

Σύνδεση στην πηγή...


«Οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν διαρκώς στο εξωτερικό», «τα καλύτερα μυαλά του τόπου μας τον εγκαταλείπουν», «κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών βρίσκουν δουλειά μόνο σε καφετέριες»· πικροί τίτλοι που όλοι μας διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια σε εφημερίδες και οθόνες τηλεοράσεων. Και μετά: «Ο πρώτος ελληνικής κατασκευής δορυφόρος είναι γεγονός». Προφανώς και η είδηση δεν ακυρώνει την (μαύρη) αλήθεια των παραπάνω, εκφράζει ωστόσο και αυτή μια πραγματικότητα. Ενα αντικείμενο τεχνολογικά εξελιγμένο και κατασκευαστικά άρτιο όσο ένας δορυφόρος σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εδώ στη χώρα μας από Ελληνες μηχανικούς, τεχνικούς και προγραμματιστές, και σε λίγο καιρό ξεκινά το ταξίδι του για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Να πιάσουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Πριν από περίπου πέντε χρόνια, το βελγικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Von Karman Institute, που εκτός των άλλων ειδικεύεται και στον τομέα της αεροναυτικής-αεροδιαστημικής, απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή ενός αριθμού μικροδορυφόρων· αυτοί θα αποτελούσαν μέρος ενός πειράματος με στόχο τη μελέτη της θερμόσφαιρας, του προτελευταίου στρώματος της γήινης ατμόσφαιρας. Μοναδικές παροχές προς τους συμμετέχοντες ήταν ο αισθητήρας που θα χρειαζόταν για τις μετρήσεις του πειράματος και μια «καλύτερη τιμή» για το ταξίδι του δορυφόρου στο Διάστημα.


Ανάμεσα στα ιδρύματα που ανταποκρίθηκαν ήταν και το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει έναν δύσκολο αλλά πολύ πιο ενδιαφέροντα –και οικονομικότερο– δρόμο: αντί να παραγγείλει έτοιμα τα διάφορα υποσυστήματα του δορυφόρου από εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου, ανέλαβε να τον κατασκευάσει εξ ολοκλήρου με τις δικές του δυνάμεις. Ως εδώ καλά, ωστόσο στις αρχές του 2015 και με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, το πρότζεκτ ήταν ακόμη βαλτωμένο λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσχερειών καθώς και των προβλημάτων στη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων διπλωματικών προγραμμάτων, τα οποία υποτίθεται πως θα συναποτελούσαν την τελική κατασκευή. Και τότε κατέφτασε το... ιππικό.

Συνέχεια στην πηγή…

Τίτλοι τέλους για την πρώτη έκδοση των Windows 10

Σύνδεση στην πηγή...


Στις 26 Μαρτίου του 2017 η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη της αρχικής έκδοσης των Windows 10 [build 1507], έτσι όσα συστήματα βασίζονται σε αυτή θα πάψουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας και νέα χαρακτηριστικά.

Η έκδοση 1511 του λειτουργικού, που είναι γνωστή και ως "Threshold 2 Update", καθώς και η Anniversary Update Edition, θα συνεχίσουν να ενημερώνονται κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους αργότερα.

Δεδομένου του ότι η εταιρεία διαθέτει δωρεάν τις μεγάλες αναβαθμίσεις των Windows 10, οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες μάλλον δεν θα επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για αρκετές επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς, που έχουν παραμείνει για διάφορους λόγους στην έκδοση 1507.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει, θα πρέπει έως τον ερχόμενο Μάρτιο να ενημερώσουν τα συστήματά τους τουλάχιστον στην έκδοση 1511 των Windows, αλλιώς κινδυνεύουν να τα εκθέσουν σε επιθέσεις malware, ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές και λογισμικό.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα στέλεχος της Microsoft παρότρυνε τους χρήστες να μεταβούν από τα Windows 7 σε κάποιο νεότερο λειτουργικό σύστημα, τονίζοντας ότι εφόσον και αυτά σε λίγα χρόνια θα πάψουν να υποστηρίζονται, η χρήση τους συνεπάγεται σημαντικά ρίσκα ασφαλείας.

Συνέχεια με την πηγή…

Η Αυστραλία σκοπεύει να εισαγάγει τεχνολογία βιομετρικής ταυτοποίησης στα αεροδρόμιά της

Σύνδεση στην πηγή...



Ένα σύστημα βιομετρικής αναγνώρισης σκοπεύει να εισαγάγει η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε ορισμένα αεροδρόμιά της, με στόχο να αυτοματοποιηθεί περαιτέρω η διαδικασία ελέγχου. Ωστόσο, ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για ζητήματα που πιθανόν προκύψουν σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των δεδομένων.

Το σύστημα - από το οποίο θα υποβάλλεται σε έλεγχο το 90% των επιβατών χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση- δεν πρόκειται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με τα σημερινά συστήματα ελέγχου των συνόρων, υποστηρίζουν άλλοι αναλυτές.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων της Αυστραλίας, επιδιώκει να βρει μια εταιρεία η οποία θα αναπτύξει μια 'αυτοματοποιημένη λύση' επεξεργασίας των δεδομένων. Σκοπός είναι να υπάρχει ένας αυτοματοποιημένος έλεγχος των επιβατών, χρησιμοποιώντας τη βιομετρική ταυτοποίηση.

Συνέχεια στην πηγή…

Διεθνής διαγωνισμός για ιδιωτική αποστολή στη Σελήνη

Σύνδεση στην πηγή...



Πέντε είναι οι ομάδες που επιλέχθηκαν στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού Google Lunar X-Prize, που έχει ως στόχο την αποστολή, προσελήνωση και λειτουργία μιας διαστημοσυσκευής στη Σελήνη με αποκλειστικά ιδιωτική χρηματοδότηση.


Η αποστολή θα πρέπει να έχει εκτοξευθεί από τη Γη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και ο νικητής που θα φθάσει πρώτος, θα κατακτήσει το πρώτο βραβείο των 20 εκατ. δολαρίων. Η δεύτερη ομάδα θα βραβευθεί με πέντε εκατ. δολάρια.


Ο νικητής θα πρέπει, επίσης, να χρησιμοποιήσει ένα ρομποτικό ρόβερ ή άλλης τεχνολογίας διαστημοσυσκευή για να καλύψει μια απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων στο φεγγάρι και να στείλει στη Γη σχετικό βίντεο υψηλής ανάλυσης.


Οι πέντε ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, είναι οι εξής: Συνέχεια στην πηγή…

Θέλεις γερό ανοσοποιητικό; Μάθε πώς πρέπει να τρως

Σύνδεση στην πηγή...


Σε μια μη αναμενόμενη σύνδεση του ανοσοποιητικού με τη μάσηση της τροφής κατάληξε διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής μια Ελληνίδα ειδικό.


Σε πειράματα στο εργαστήριο, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία, τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο Μακ Μάστερ του Καναδά ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο είδος κυττάρων του ανοσοποιητικού, τα επονομαζόμενα Th17 κύτταρα, διεγείρονται όταν μασάμε καλά την τροφή, προστατεύοντάς μας από τις λοιμώξεις.


Τα κύτταρα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία από συνηθισμένες λοιμώξεις του στόματος από βακτήρια και μύκητες.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Οξύς πονόλαιμος: 8 λύσεις για άμεση ανακούφιση

Σύνδεση στην πηγή...


Κάθε φορά που καταπίνετε νιώθετε ένα... γυαλόχαρτο να τρίβει τον λαιμό σας, ενώ όταν βήχετε ο πόνος γίνεται αφόρητος.

Τα σπιτικά γιατροσόφια προσφέρουν μια πρόσκαιρη ανακούφιση, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Το μέλι, τα ζεστά ροφήματα και οι καραμέλες καταπραΰνουν τον ερεθισμό, αν θέλετε όμως να απαλλαγείτε οριστικά από τον πονόλαιμο, δείτε ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές λύσεις: Συνέχεια στην πηγή…

Πόσο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό σας;

Σύνδεση στην πηγή...


Ας μην κοροϊδευόμαστε, χωρίς την αίσθηση της γεύσης η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο βαρετή –αλλά από την άλλη πιθανότατα δεν θα είχε κανένας μας πρόβλημα με τα κιλά του!

Οι επιστήμονες όμως επισημαίνουν ότι η γεύση δεν χρησιμεύει μόνο για να απολαμβάνουμε το φαγητό μας αλλά εξυπηρετεί και άλλους, πιο πρακτικούς, βιολογικούς σκοπούς.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Μαύρη κορινθιακή σταφίδα: Γιατί πρέπει να την εντάξεις στη διατροφή σου

Σύνδεση στην πηγή...



Από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Μάρα Αθανασοπούλου


 Μπορεί κανείς να τη βρει όλο το χρόνο και σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ τελευταία έχει συνδεθεί, βάση ελληνικών ερευνών, με τη βελτίωση και πρόληψη παθήσεων όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η χοληστερίνη και ο καρκίνος με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς υπερτραφή (superfood).

Πιο συγκεκριμένα: Συνέχεια στην πηγή…

 

 

 

 

Γιατί πονούν τα γόνατά μου; Οι 6 συνηθέστερες αιτίες

Σύνδεση στην πηγή...



Το γόνατο είναι η μεγαλύτερη άρθρωση στο ανθρώπινο σώμα και ως εκ τούτου έχει σημαντικό ρόλο. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να προκύψουν προβλήματα στις αρθρώσεις και τα γόνατα, οπότε είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα για την καλύτερη αντιμετώπισήτους.

  Κατάχρηση και τενοντίτιδα 

Όταν ο τένοντας γύρω από το γόνατο ερεθιστεί από τησυνεχόμενη χρήση, μπορεί να αρχίσει να πονάει. Η περιοχή συνήθως γύρω από τον τένοντα πρήζεται ή διογκώνεται, ενώ ο πόνος στην περιοχή αυξάνεται, όταν προσπαθείτε να κινήσετε ή να λυγίσετε το γόνατο. Για να φύγει η φλεγμονή και να αρχίσει να φεύγει ο πόνος, χρειάζονται ξεκούραση και πάγος στο γόνατο, ενώ στη συνέχεια θα χρειαστεί σειρά ειδικών ασκήσεων για ενδυνάμωση. Συμβουλευτείτε τον φυσιοθεραπευτή σας ή κάποιον ειδικό γιατρό.

  Βιομηχανική 

Η κακή στάση του σώματος στις καθημερινές ασκήσεις και δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσει σοβαρά και χρόνια προβλήματα στα γόνατα. Πέραν των ειδικών ασκήσεων σε διάδρομο, η κατάλληλη τεχνική στο  βάδισμα  είναι απαραίτητα για την αποφυγή προβλημάτων στις αρθρώσεις. Αν αρχίσετε να νιώθετε πόνο στα γόνατα κατά τηδιάρκεια μιας καθημερινής δραστηριότητας ή άσκησης, είναι πιθανό να οφείλεταισε κακή στάση κατά την εκτέλεσήτης. Ζητήστε από κάποιον έμπειρο γυμναστή να σας υποδείξει τις σωστές κινήσεις.

 

Συνέχεια στην πηγή