Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τίτλοι τέλους για την πρώτη έκδοση των Windows 10

Σύνδεση στην πηγή...


Στις 26 Μαρτίου του 2017 η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη της αρχικής έκδοσης των Windows 10 [build 1507], έτσι όσα συστήματα βασίζονται σε αυτή θα πάψουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας και νέα χαρακτηριστικά.

Η έκδοση 1511 του λειτουργικού, που είναι γνωστή και ως "Threshold 2 Update", καθώς και η Anniversary Update Edition, θα συνεχίσουν να ενημερώνονται κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους αργότερα.

Δεδομένου του ότι η εταιρεία διαθέτει δωρεάν τις μεγάλες αναβαθμίσεις των Windows 10, οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες μάλλον δεν θα επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για αρκετές επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς, που έχουν παραμείνει για διάφορους λόγους στην έκδοση 1507.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει, θα πρέπει έως τον ερχόμενο Μάρτιο να ενημερώσουν τα συστήματά τους τουλάχιστον στην έκδοση 1511 των Windows, αλλιώς κινδυνεύουν να τα εκθέσουν σε επιθέσεις malware, ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές και λογισμικό.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα στέλεχος της Microsoft παρότρυνε τους χρήστες να μεταβούν από τα Windows 7 σε κάποιο νεότερο λειτουργικό σύστημα, τονίζοντας ότι εφόσον και αυτά σε λίγα χρόνια θα πάψουν να υποστηρίζονται, η χρήση τους συνεπάγεται σημαντικά ρίσκα ασφαλείας.

Συνέχεια με την πηγή…