Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Γιατί πίνουμε περισσότερο κρασί σε σχέση με παλιότερα;

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.

 

Σύμφωνα με έρευνες, στη σημερινή εποχή πίνουμε περισσότερο κρασί σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές και αυτό, οφείλεται σε έναν απροσδόκητο λόγο- το μέγεθος των ποτηριών!

 

Η Theresa Marteau, διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου συμπεριφοράς και υγείας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, συνέκρινε τα ποτήρια κρασιού που χρησιμοποιούνταν από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, και κατέληξε στο ότι έχουν αισθητή διαφορά στη χωρητικότητα- από 65 ml σε 450 ml.

 

Μιλώντας στο Hay Festival of Literature and Arts στην Ουαλία, η Marteau υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη μετάβαση στο μέγεθος των ποτηριών συνέβη στα '90s και ότι το συμπέρασμα της έρευνάς είναι η αναλογία μεταξύ του μεγέθους του ποτηριού και της κατανάλωσης κρασιού.

 

Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και με την κατανάλωση φαγητού- το γεγονός ότι πλέον χρησιμοποιούνται περισσότερα και μεγαλύτερα πιάτα μπορεί να συνέβαλε σε κάποιο βαθμό στα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στη Βρετανία.

 

"Αν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στο τραπέζι μειώνονταν σε μέγεθος, η πρόσληψη τροφής θα μπορούσε να μειωθεί κατά 16% στους ενήλικες ανά ημέρα", είπε.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Οι συγκρούσεις σωματιδίων στο CERN μετατρέπονται σε μουσική για πιάνο!

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα δεδομένα από τις συγκρούσεις των σωματιδίων στον μεγάλο επιταχυντή του CERN θα μετατραπούν σε μουσική για πιάνο με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Έτσι, αφενός οι επιστήμονες θα μπορούν να «ακούσουν» τη «γλώσσα» των σωματιδίων και ίσως να έχουν κάποια νέα έμπνευση για τα μυστήρια της φύσης, αφετέρου ο καθένας θα μπορεί να ακούσει ένα μουσικό έργο εμπνευσμένο από την επιστήμη.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πίνεις αρκετό νερό; 8 ενδείξεις που λένε ότι όχι!

Το άρθρο στην πηγή...

 

Μην αγνοείς τις ανάγκες του σώματός σου. Όταν κάτι δεν πάει καλά, ο οργανισμός έχει τον τρόπο του να σου το δείχνει. Απλώς πολύ συχνά παρερμηνεύονται τα σημάδια του.

 

Περισσότερο από το 70% του σώματός μας αποτελείται από νερό γι' αυτό και είναι απολύτως απαραίτητη η πρόσληψή του τόσο από τις τροφές και τα ροφήματα, όσο και στην καθαυτή μορφή του. Ιδανικά και από τα δύο. Το ίδιο το σώμα στέλνει δύο ξεκάθαρα μηνύματα για το τι του συμβαίνει: Έχει επάρκεια νερού; Το ξεφορτώνεται μέσω της ούρησης. Χρειάζεται περισσότερο νερό; Ενεργοποιείται το αίσθημα της δίψας. Συχνά όμως όταν ο οργανισμός έχει ήπια αφυδάτωση στέλνει κάποια όχι και τόσο ξεκάθαρα μηνύματα ότι χρειάζεται επειγόντως ενυδάτωση.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Εμπειρία… concierge-style από τη Bentley

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η Bentley ανακοίνωσε μια μοναδική υπηρεσία πολυτελείας που συνδέεται με την κινητικότητα, σχεδιασμένη να παρέχει στους πελάτες της άμεση λύση της μετακίνησής τους, όπου κι αν βρίσκονται.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

 

Ως το επόμενο βήμα στη στρατηγική της εταιρείας, η πολυτελής μάρκας προσφέρει στους ιδιοκτήτες οχημάτων της τη δυνατότητα να αποφύγουν την ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία των παραδοσιακών υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ρομπότ - ιερέας στη Γερμανία

Σύνδεση στην πηγή...

 

BlessU-2είναι το όνομα ενός ρομπότ-ιερέα που αποκαλύφθηκε στη Γερμανία για τα 500 χρόνια από τη Θρησκευτική Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου. Το ρομπότ, που δίνει ευλογίες σε πέντε γλώσσες και βγάζει φως από τα χέρια του, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο μιας έκθεσης για τους πέντε αιώνες από την έναρξη της Μεταρρύθμισης, που άρχισε το 1517 στην Ευρώπη όταν ο Λούθηρος θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του στην είσοδο της μητρόπολης της Βιτεμβέργης στη Γερμανία, αμφισβητώντας την απόλυτη εξουσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Καταργείται η υποχρεωτική υπαγωγή των μηχανικών στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου...

 

 

Επίκειται κατάργηση της υποχρεωτικής υπαγωγής των μηχανικών στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, λόγω ιδιότητας, με νομοθετική ρύθμιση, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

 

Ωστόσο, μέχρι τη θέσπισή της και την παροχή νέων οδηγιών, η εγκύκλιος καθορίζει, μεταξύ άλλων:

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

ΔΝΤ: «Ουδέν σχόλιον» για την επίθεση Σόιμπλε

Όλο το άρθρο στην πηγή...

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως οι εκτιμήσεις του δεν είναι ρεαλιστικές, ενώ «ουδέν σχόλιον» ήταν και η απάντηση σχετικά με όσα ο κύριος Σόιμπλε είπε για τα οικονομικά προγράμματα του Ταμείου.

 

Λίγες ημέρες πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όλα δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ είναι αγεφύρωτο. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιτέθηκε στο ΔΝΤ με φόντο το ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας: «Στην παρούσα φάση μαλώνουμε με το ΔΝΤ για το ποια είναι η σωστή εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί πάνω από 1% για τα επόμενα 40 χρόνια», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Συμπλήρωσε δε σαρκαστικά: «Ετσι εξηγείται άλλωστε και το ότι όλα τα προγράμματα ήταν μάταια». Ο Γερμανός υπουργός θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με το ελληνικό ζήτημα να κυριαρχεί.

 

Συνεχίζεται στην πηγή… εδώ.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Γιατί πρέπει να τρώτε γλουτένη!

Το άρθρο στην πηγή....

 

Με τη χωρίς γλουτένη διατροφή να έχει γίνει ένα είδος μόδας, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή μας. Νέα μελέτη από τις ΗΠΑ επισημαίνει πως οι μόνοι άνθρωποι που πρέπει να ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη είναι εκείνοι που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Περίπου το 1% των Αμερικανών πάσχουν από κοιλιοκάκη - ένα αυτοάνοσο νόσημα που πυροδοτεί φλεγμονή και προβλήματα στο έντερο. Η λύση γι' αυτούς τους ανθρώπους είναι να ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη ώστε να αποφεύγουν την κατανάλωση της πρωτεΐνης που βρίσκεται στα δημητριακά.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Όσα θέλετε να ρωτήσετε για τη νέα μορφή θεραπείας για τον καρκίνο

Σύνδεση με την πηγή....

 

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το φυσικό αμυντικό σύστημα του σώματος και είναι αυτό που αναγνωρίζει τον "εχθρό" και εξαπολύει επίθεση εναντίον του. Όταν ένας διαφορετικός (ξένος) οργανισμός εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα, π.χ. ένα βακτήριο, το ανοσοποιητικό σύστημα το αναγνωρίζει και κατόπιν του επιτίθεται, εμποδίζοντάς να προκαλέσει βλάβη. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ανοσοποιητική απόκριση.

 

Συνεχίζεται εδώ……

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ταξίδι στο χρόνο: Πώς ήταν τα πρώτα προϊόντα 15 εταιρειών κολοσσών [photos]

Όλες οι φωτογραφίες στην πηγή....

 

Apple, ΒΜW, Canon, Coca Cola, Toyota, Ford και πολλές άλλες εταιρείες... όλες τους είναι σήμερα βρίεσκονται στην πρώτη γραμμήγ του πυρός στον κλάδο τους. Το ξεκίνημά τους, ωστόσο, ήταν κάτι παραπάνω από... ταπεινό! Για παράδειγμα το πρώτο προϊόν της Coca Cola δεν έμοιαζε σε τίποτα με το γνωστό αναψυκτικό, καθώς έμοιαζε πιο πολύ με σιρόπι για το βήχα, ενώ ο πρώτος υπολογιστής της Apple έμοιαζε περισσότερο με γραφομηχανή. Η Toyota από την άλλη το πρώτο προϊόν που έβγαλε ήταν... ραπτομηχανή. Η γκάλερι που ακολουθεί μοιάζει με ένα ταξίδι στο χρόνο και αυτά ήταν τα πρώτα προϊόντα που έβγαλαν 15 εταιρείες πριν γίνουν οι κολοσσοί του σήμερα!

Υπολογιστής Apple – 1976

 

 

© MichaelidesPost.Com®