Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που πρέπει να τρως κάθε μέρα

Σύνδεση στην πηγή...


Τα σκουρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν ολόκληρα εργοστάσια διατροφικής αξίας γεμάτα με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτοθρεπτικά συστατικά.Είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, η οποία προκαλεί αλκαλικοποίηση του αίματος και φυτικές ίνες, οι οποίες κρατούν το παχύ έντερο υγιές. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συστήνει την κατανάλωση μισής κούπας τέτοιων λαχανικών κάθε ημέρα για την πρόληψη διατροφικών ανεπαρκειών και σοβαρών ασθενειών.Υπάρχουν πολλές ποικιλίες εδώδιμων πράσινων λαχανικών και θα πρέπει να έχεις στο νου ότι είναι πιο θρεπτικά όταν τα καταναλώνεις ωμά ή μαγειρευμένα ελαφρώς στον ατμό.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Εξαφάνισε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικό τρόπο

Σύνδεση στην πηγή...


Διανύουμε μία περίοδο που στο σπίτι δεν είσαι μόνη. Δε μιλάω για τις επισκέψεις από το χωριό, ούτε για τον αδερφό σου που χώρισε και θέλει αγκαλιά συμπαράστασης. Ποια είμαι εγώ να ανακατευτώ στα οικογενειακά σας. Μυρμήγκια alert. Υπάρχουν τρόποι να τα απομακρύνεις ευγενικά χωρίς να χαλάσετε τις καρδιές σας.

 

Συμπαθέστατα έντομα αλλά και κοινωνικά οπότε δεν μετακινούνται μόνα τους. Η δημιουργία αποικίας είναι ο δικός τους στόχος και ο δικός σου να τους χαλάσεις τα σχέδια.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Οι υποχρεώσεις μιας νονάς το Πάσχα

Σύνδεση στην πηγή...



Το Πάσχα όλο και πλησιάζει και οι απανταχού νονές και νονοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για τα βαφτιστήρια τους. Κάποιοι γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους και κάποιοι άλλοι όχι, ειδικά όσοι έγιναν πρόσφατα νονοί και νονές ίσως να μην γνωρίζουν τα έθιμα και τις παραδόσεις.

 

Ωστόσο, οι παρακάτω συμβουλές, δεν απευθύνονται μόνο στις νονές και τους νονούς, αλλά και τους γονείς που πολλές φορές ζητούν ακραία και υπερβολικά πράγματα για το παιδί τους, «χρεώνοντας» τα θέλω τους στις υποχρεώσεις της κουμπαριάς!

 

Συνέχεια στην πηγή…

Επίσημο: Η Στεάουα άλλαξε όνομα λόγω... στρατού!

Σύνδεση στην πηγή....

 

Σε μία νέα εποχή εισέρχεται η Στεάουα Βουκουρεστίου, αφού η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρουμανίας ενέκρινε την αλλαγή ονόματος του συλλόγου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1986 βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη (την οποία έχασε) με τον στρατό της χώρας, ο οποίος απαιτούσε 40.000.000 ευρώ απ' το σύλλογο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όνομα.

 

Η Στεάουα ιδρύθηκε στις 7 Ιουνίου 1947 από αξιωματούχους του τότε βασιλικού οίκου της Ρουμανίας και την άδεια ίδρυσής της εξέδωσε ο ίδιος ο αρχηγός του Βασιλικού Στρατού, Μιχαήλ Λασκάρ. Στις 30 Δεκεμβρίου 1947 με τη μετατροπή του Βασιλικού Στρατού σε Λαϊκό, έπειτα από την επικράτηση του κομμουνιστικού κόμματος, καθιερώθηκε ως σύμβολο της ομάδας το κόκκινο αστέρι σε κυανό φόντο και το κίτρινο χρώμα καταργήθηκε.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Απίστευτες εικόνες: Ο τυφώνας έβγαλε καρχαρίες στους δρόμους!

Σύνδεση στην πηγή...

 

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από την Αυστραλία. Ο τυφώνας Ντέμπι όχι απλά σήκωσε τα ψάρια από τη θάλασσα, αλλά 'κουβάλησε' στην ξηρά μέχρι και καρχαρίες!

Ένας κάτοικος του Κουίνσλαντ, την περιοχή που επλήγη βάναυσα από το ισχυρότατο καιρικό φαινόμενο, βρήκε στον δρόμο του έναν καρχαρία-ταύρο αρκετών μέτρων, τον οποίο είχε μεταφέρει ο τυφώνας στην ενδοχώρα. 'Όταν τον είδα σκέφτηκα: "είναι ασφαλές να πάω κοντά του στο νερό;" Όταν το ξανασκέφτηκα, τον έβγαλα φωτογραφία', δήλωσε ο ντόπιος κάτοικος.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

DeX: Η Samsung μεταμορφώνει σε desktop το smartophone σας

Σύνδεση στην πηγή...

 

Το σύστημα DeX παρουσίασε η Samsung Electronics, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μειώσει την ανάγκη των εν κινήσει επαγγελματιών για τη μεταφορά πολλών συσκευών, όπως φορητούς υπολογιστές. Η συσκευή είναι συμβατή με το Galaxy S8, βασίζεται στο Android και προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή ενός desktop.

Το DeX παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές, να επεξεργάζονται έγγραφα, να περιηγούνται στο Διαδίκτυο, να παρακολουθούν βίντεο, να απαντούν σε μηνύματα, απευθείας από το smartphone τους σε μια μεγαλύτερη οθόνη, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο και ποντίκι.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Οι ψηφιακές καινοτομίες του νέου VW Golf

Σύνδεση στην πηγή...



To εσωτερικό του νέου VW Golf «κρύβει» μια σειρά από νέα τεχνολογικά στοιχεία και εφαρμογές που στόχο έχουν να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στον οδηγό και στους επιβάτες. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

 

Το Golf γίνεται το πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο παγκοσμίως που προσφέρει έλεγχο λειτουργιών μέσω χειρονομιών. Παράλληλα, η Volkswagen έχει αναβαθμίσει όλη τη γκάμα συστημάτων infotainment. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι η προηγμένη σχεδίαση, οι μεγαλύτερες οθόνες αφής, και – για το κορυφαίο μοντέλο Discover Pro – σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία του Golf.

 

Ταυτόχρονα, η γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών App Connect έχει επεκταθεί. Για παράδειγμα, η πόρτα του σπιτιού θα μπορεί να ανοίγει από απόσταση μέσω DoorBird και MirrorLink™ επιτρέποντας την παράδοση ενός πακέτου από την υπηρεσία διανομών εάν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι. Χάρη στο DoorBird, θα δημιουργείται αυτόματα μια σύνδεση βίντεο μεταξύ αυτοκινήτου και σπιτιού όποτε κάποιος χτυπά το κουδούνι.

 

Παράλληλα, το Active Info Display του Golf είναι ένας πλήρως ψηφιοποιημένος πίνακας οργάνων με πολυάριθμες διαδραστικές λειτουργίες. Όλα τα όργανα προβάλλονται εικονικά μέσω λογισμικού στην έγχρωμη οθόνη 12.3-ιντσών. Οι πληροφορίες πλοήγησης μπορούν να απεικονίζονται σε 2-διάστατη ή 3-διάστατη μορφή. Η ανάλυση 1.440 x 540 pixel επιτρέπει μία εξαιρετικά ακριβή και προηγμένη απεικόνιση όλων των λεπτομερειών. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά προφίλ λεπτομερειών, στα οποία το είδος των πληροφοριών και γραφικών που εμφανίζονται αλλάζει σε μερικούς τομείς. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει από ένα από τα παρακάτω προφίλ: "Classic", "Consumption & Range", "Efficiency", "Performance & Driver Assistance" ή "Navigation". Ενδεικτικό παράδειγμα των διαδραστικών στοιχείων της Active Info Display παίρνουμε από το προφίλ Navigation (Πλοήγηση).

 

Συνεχίζεται στην πηγή…..

Τσαγκαράδα: …θα πει Πηλιορείτικη φύση

Σύνδεση στην πηγή...


Θα πάτε για:

 

Το υπέροχο δάσος. Η Τσαγκαράδα είναι στην πραγματικότητα ένα αραιοκτισμένο χωριό μέσα στο δάσος. Μπορεί κανείς να βρεθεί σε αυτό το κατάφυτο άγριο μποστάνι της φύσης μπαίνοντας από δεκάδες εισόδους, γύρω και μέσα από τα πετρόστρωτα δρομάκια του χωριού. Αυτή την εποχή οι τζανεριές και οι μηλιές ανθίζουν, η ανθοφορία είναι μαγική και το τοπίο μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα.

 

Την απίθανη εναλλαγή του τοπίου. Μόλις δέκα λεπτά από τη θάλασσα και άλλα τόσα από το ψηλότερο σημείο της, το σκηνικό μεταμορφώνεται συνεχώς. Λόγω του μεγάλου ορεινού όγκου του Πηλίου στα ψηλά η άνοιξη φτάνει αργοπορημένη, ενώ, μόλις λίγα χιλιόμετρα προς τα πεδινά, τα μπουμπούκια στολίζουν θάμνους και οπωροφόρα.

 

Ομορφες πεζοπορίες. Ακόμα και αν δεν είναι καιρός για κολύμπι στα παγωμένα νερά, η πεζοπορία προς τη θάλασσα είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Οι πιο κοντινές παραλίες είναι ο Μυλοπόταμος και η Φακίστρα. Στη Φακίστρα μπορεί η πρόσβαση να είναι σχετικά δύσκολη για τους αρχάριους, αλλά όχι ακατόρθωτη. Αυτή την εποχή, μάλιστα, ο περιπατητής μπορεί να δει έναν υπέροχο καταρράκτη, θέαμα που εξαφανίζεται με τη ζέστη των θερινών μηνών. Μεγαλύτερη προτεινόμενη διαδρομή, περί τα 4,5 χλμ., είναι το μονοπάτι που ξεκινά από την Τσαγκαράδα και καταλήγει στην πανέμορφη παραλία της Νταμούχαρης και στη συνέχεια στον Αϊ-Γιάννη.

 

Συνέχεια στην παραλία…

Ψυχολογία: Πως να αντιμετωπίσετε κάποιον που αντιπαθείτε

Σύνδεση με την πηγή...

 

Είτε πρόκειται για κάποιον συγγενή, είτε για κάποιον από το γραφείο, είτε ακόμα και για παλιούς συμμαθητές, δεν γίνεται να μην υπάρχει κάποιος που απλά να μην συμπαθούμε.

 

Πώς όμως θα χειριστούμε μια τέτοια κατάσταση; Ακολουθούν, από το στόμα των ειδικών, συμβουλές σε θέματα ψυχολογίας ώστε να αντιμετωπίσετε αυτόν/ή/ούς που δεν αντέχετε να βλέπετε μπροστά σας.

 

Αποδέξου ότι δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους

 

Όσο κι αν ελπίζουμε ότι θα συμπαθήσουμε όποιον γνωρίζουμε κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνεται. Είναι κάτι που συμβαίνει στον καθέναν μας. Τέρμα, τελείωσε, δεν ταιριάζεις με όλους. Η μελέτη, μάλιστα, του Melvyn R.W. Hamstra κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι πιο πιθανό να καταβάλουμε προσπάθεια σε πράγματα που μας αρέσουν και έτσι αντίστοιχα δεν προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με άτομα που δεν συμπαθούμε και δεν μας αρέσει η παρέα τους. Δεν σε κάνει απαραίτητα κακό άνθρωπο, όπως και εκείνους αντίστοιχα.

 

Προσπάθησε να δεις θετικά αυτό που λένε

 

Συνέχεια στην πηγή…

Η ταινία της εβδομάδας: «Raw»

Σύνδεση στην πηγή....



Η αισθητική είναι πολύ σημαντική στο σινεμά. Όσο υποκειμενικό και αν είναι το κριτήριο ποια θεωρεί καλή και κακή καποιος, δε χωρά καμία αμφισβήτηση στο ποια θεωρείται σύγχρονη. Βλέποντας παλαιότερες χρονικά ταινίες, καταλαβαίνεις εκτός των άλλων και τις τάσεις που επικρατούσαν τότε. Και δε μιλάμε μόνο για κενή μόδα αλλά για μία  απόπειρα κατανόησης του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού πλαισίου  της εποχής.

   
Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του!  

 
Οι  ταινίες τρόμου  ήταν ανέκαθεν ένας καμβάς πάνω στον οποίο δινόταν η ευκαιρία σε δημιουργούς να δοκιμάσουν ριζοσπαστικές ιδέες στη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία, τη σκηνογραφία, τα εφέ και τη γενικότερη εικαστική κατεύθυνση του φιλμ. Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια το είδος που κάποτε πρωτοστατούσε στη δημιουργία με μπροστάρηδες τον Ντάριο Αρτζέντο, τον Τζον Κάρπεντερ, τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και τον Γουές Κρέιβεν, τώρα ως επί το πλείστον αναλώνεται στην ανακύκλωση μιας ξεπερασμένης πλαστικοποιημένης αισθητικής που όταν επιχειρεί να σοκάρει προκαλεί είτε χασμουρητά ή απλά έναν ανούσιο αποτροπιασμό.

 

Συνεχίζεται στην πηγή…

Στην Ευρώπη έφτασαν τα πρώτα ρομπότ-κούριερ

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.


Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

 

Μετά τα drones, στην υπηρεσία του εμπορίου μπαίνουν και τα ρομπότ.

 

Μια μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων πίτσας που δραστηριοποιείται και στην Ευρώπη, θα δοκιμάσει στην Γερμανία και στην Ολλανδία ρομπότ με τέσσερις ή έξι τροχούς, που θα παραδίδουν στους πελάτες πίτσες τις οποίες έχουν παραγγείλει.

 

Τα ρομπότ - κούριερ μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 6,5 χιλιομέτρων την ώρα και να μεταφέρουν πίτσες κι ότι άλλο προϊόν παραγγείλουν οι πελάτες, βάρους εως 9 κιλά.

 

Η ακτίνα δράσης των ρομπότ θα είναι αρχικά στα 2 χιλιόμετρα γύρω από το εκάστοτε εστιατόριο. Τα ρομπότ έχουν δοκιμαστεί ήδη στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, λόγω έλλειψης προσωπικού για να κάνει αυτή τη δουλειά.

 

Δοκιμές παράδοσης πίτσας με ρομπότ, αναμένεται να γίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία και το Βέλγιο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλάει ο καιρός: Συννεφιά, βροχές και ισχυροί άνεμοι

Σύνδεση στην πηγή....


Χαλάει ο καιρός σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ειδικότερα αναμένονται τοπικές βροχές στα Ηπειρωτικά, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο θα φθάνουν τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια.

 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

 

Μακεδονία, Θράκη

 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από το βράδυ.

 

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα.

 

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Συνέχεια στην πηγή…

«Αυλαία» σήμερα για την Κορίνθου - Πατρών

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.



Στην κυκλοφορία δίδονται σήμερα οι τέσσερις σήραγγες που βρίσκονται στο τμήμα της νέας εθνικής Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ Αιγίου και Ρίου, στην περιοχή της Παναγοπούλας.

 

Οι τέσσερις σήραγγες δημιουργούν συνθήκες ασφαλούς και άνετης οδήγησης, αφού ο νότιος κλάδος των τριών σηράγγων θα εξυπηρετεί την κατεύθυνση προς Αθήνα και η βόρεια σήραγγα μήκους 3,2 χλμ. την κατεύθυνση προς Πάτρα.

 

Οι 12 σήραγγες συνολικού μήκους 16 χλμ. που κατασκευάστηκαν στην Κορίνθου - Πατρών είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της Ολυμπίας Οδού. Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν τα 350 μεγάλα τεχνικά έργα -80 γέφυρες, 242 άνω και κάτω διαβάσεις- και οι 400 εντυπωσιακές αντιστηρίξεις.

 

Η Ολυμπία Οδός είναι κατά 95% ολοκληρωμένο έργο, γεγονός που την καθιστά απολύτως λειτουργική σε όλο το μήκος της. Δηλαδή, όσον αφορά την κύρια αρτηρία θα έχει το επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας που απαιτείται στους αυτοκινητόδρομους. Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τα τελευταία 'κομμάτια του παζλ', καθώς πραγματοποιούνται συνδέσεις των νέο-κατασκευασμένων τμημάτων, που αναμένεται να εγκαινιαστεί στα μέσα της της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Υπενθυμίζουμε πως τα μικρά τμήματα που θα παραμείνουν σε κατασκευή την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου, είναι στο Καμάρι, στις Καμάρες, στο Δερβένι, τα Αραχωβίτικα, καθώς και σε τμήμα του Υπερ-Κόμβου Ρίου.

 

Κ.Ζ.