Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Οι ψηφιακές καινοτομίες του νέου VW Golf

Σύνδεση στην πηγή...



To εσωτερικό του νέου VW Golf «κρύβει» μια σειρά από νέα τεχνολογικά στοιχεία και εφαρμογές που στόχο έχουν να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στον οδηγό και στους επιβάτες. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

 

Το Golf γίνεται το πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο παγκοσμίως που προσφέρει έλεγχο λειτουργιών μέσω χειρονομιών. Παράλληλα, η Volkswagen έχει αναβαθμίσει όλη τη γκάμα συστημάτων infotainment. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι η προηγμένη σχεδίαση, οι μεγαλύτερες οθόνες αφής, και – για το κορυφαίο μοντέλο Discover Pro – σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία του Golf.

 

Ταυτόχρονα, η γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών App Connect έχει επεκταθεί. Για παράδειγμα, η πόρτα του σπιτιού θα μπορεί να ανοίγει από απόσταση μέσω DoorBird και MirrorLink™ επιτρέποντας την παράδοση ενός πακέτου από την υπηρεσία διανομών εάν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι. Χάρη στο DoorBird, θα δημιουργείται αυτόματα μια σύνδεση βίντεο μεταξύ αυτοκινήτου και σπιτιού όποτε κάποιος χτυπά το κουδούνι.

 

Παράλληλα, το Active Info Display του Golf είναι ένας πλήρως ψηφιοποιημένος πίνακας οργάνων με πολυάριθμες διαδραστικές λειτουργίες. Όλα τα όργανα προβάλλονται εικονικά μέσω λογισμικού στην έγχρωμη οθόνη 12.3-ιντσών. Οι πληροφορίες πλοήγησης μπορούν να απεικονίζονται σε 2-διάστατη ή 3-διάστατη μορφή. Η ανάλυση 1.440 x 540 pixel επιτρέπει μία εξαιρετικά ακριβή και προηγμένη απεικόνιση όλων των λεπτομερειών. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά προφίλ λεπτομερειών, στα οποία το είδος των πληροφοριών και γραφικών που εμφανίζονται αλλάζει σε μερικούς τομείς. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει από ένα από τα παρακάτω προφίλ: "Classic", "Consumption & Range", "Efficiency", "Performance & Driver Assistance" ή "Navigation". Ενδεικτικό παράδειγμα των διαδραστικών στοιχείων της Active Info Display παίρνουμε από το προφίλ Navigation (Πλοήγηση).

 

Συνεχίζεται στην πηγή…..