Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η Κλαούντια Καρντινάλε στην αφίσα των φετινών Καννών!

Σύνδεση στην πηγή...


Το 70ο Φεστιβάλ Καννών κυκλοφόρησε το πόστερ της φετινής διοργάνωσης με μία απαστράπτουσα Κλαούντια Καρντινάλε, να χαμογελά, να χορεύει, να εμπνέει!

 

Μετά την 'Περιφρόνηση' του Γκοντάρ και τα πρόσωπα των Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Μέριλιν Μονρό, Τζόαν Γούντγουορντ και Πολ Νιούμαν...η θρυλική Κλαούντια Καρντινάλε είναι το πρόσωπο της φετινής αφίσας των Καννών και υπόσχεται 'μια γιορτή σε παθιασμένο κόκκινο και λαμπερό χρυσό'.

 

Η Καρντινάλε, ηθοποιός που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις Κάννες το 1961 με δυο ταινίες στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ('Girl With A Suitcase', 'La Viaccia'), με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, επέστρεψε το 1963 με τον 'Γατόπαρδο' του Βισκόντι και το '8 1/2' του Φελίνι, ενώ άλλες συμμετοχές της περιλαμβάνουν τα 'La Pelle', 'Fitzcarraldo' του Χέρτσογκ, 'Henry IV' του Μπελόκιο κ.α.

 

Το φεστιβάλ δήλωσε σήμερα για την αφίσα: 'Χορεύει, γελάει, ζει! Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνοψίσουμε το επόμενο Φεστιβάλ πέρα από την Κλαούντια Καρντινάλε, την εικόνα μιας περιπετειώδους ηθοποιού, ανεξάρτητης γυναίκας και κοινωνικής ακτιβίστριας;'.

 

Συνέχεια στην πηγή…