Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Google-Microsoft-Yahoo ενώνουν τις δυνάμεις τους για πιο ασφαλή email

Από: http://www.zougla.gr/technology/article/gogle-microsoft-yaho-enonoun


Google-Microsoft-Yahoo ενώνουν τις δυνάμεις τους για πιο ασφαλή email

Μια ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών ασφάλειας σε συνεργασία με τους γίγαντες της τεχνολογίας της Sillicon Valley, κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή, 18 Μαρτίου, την πρότασή τους για ένα νέο πρωτόκολλο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ονομασία SMTP STS (Strict Transport Security).
Το SMTP, το οποίο χρησιμοποιείται για την μετάδοση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Διαδίκτυο εδώ και αρκετές δεκαετίες, δεν υπήρξε ποτέ ένα ασφαλές πρωτόκολλο, κυρίως επειδή κατά τη στιγμή που εφευρέθηκε, το 1982, η online επιτήρηση δεν αποτελούσε πρόβλημα μεταξύ των λίγων χιλιάδων διασυνδεδεμένων υπολογιστών που υπήρχαν εκείνη την εποχή.
Καθώς το διαδίκτυο αναπτύχθηκε και η δράση των κυβερνο-εγκληματιών και των κρατικά επιχορηγούμενων hackers αυξήθηκε, οι εταιρείες τεχνολογίας δημιούργησαν το extention STARTTLS, το οποίο βασίζεται στη χρήση κρυπτογραφημένων καναλιών ως μέθοδο αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η νέα αυτή επέκταση φέρει πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτόκολλο HSTS (HTTP Strict Transport Security) του HTTPS. Ακριβώς όπως και το HSTS, το SMTP STS εξασφαλίζει την εμπιστευτικότητα του μηνύματος και την αυθεντικότητα του διακομιστή, μέσω της εκκίνησης ενός κρυπτογραφημένου καναλιού επικοινωνίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Συνέχεια στην πηγή ... www.zougla.gr