Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πώς οι ξηροί καρποί μας κάνουν καλό

Σύνδεση στην πηγή...



Μια χούφτα ξηρών καρπών την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Παραφράζουμε το γνωστό ρητό, για να επισημάνουμε μια μεγάλη «αδικία»: Δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι γεμάτα βιταμίνες και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία. Απλώς οι ξηροί καρποί έχουν την «κακή φήμη» των θερμίδων. Και η αλήθεια είναι ότι, χωρίς μέτρο, μπορείτε να ξεφύγετε θερμιδικά καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς. Γι' αυτό και τονίσαμε την… μία χούφτα την ημέρα, αφού σε αυτή την ποσότητα δεν θα κινδυνεύσετε να ξεφύγετε, ενώ θα εκμεταλλευτείτε τον διατροφικό τους «θησαυρό». Δείτε τι… κρύβουν οι πιο συνηθισμένοι ξηροί καρποι.

Φουντούκια

Διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία ενισχύουν την λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων. Ταυτόχρονα, τα φουντούκια βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 και είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που διατηρεί υγιές το δέρμα.

Αμύγδαλα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό, σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Μας δίνουν επίσης άφθονες φυτικές ίνες, ενώ μελέτες υποστηρίζουν ότι βοηθούν και στην μείωση της χοληστερίνης ή την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συνέχεια στην πηγή…