Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Facebook μπαίνει σε νέα εποχή φιλτραρίσματος του περιεχομένου του

Μετάβαση στην πηγή.Με μία επιστολή, την οποία ο δημιουργός του Facebook, ονομάζει ως "μανιφέστο" το κοινωνικό δίκτυο αποφασίζει να φιλτράρει το περιεχόμενό του.

 

Ο σκοπός του Facebook είναι να απαλλαγεί ο κάθε χρήστης -όσο είναι αυτό εφικτό- από ψευδείς ειδήσεις, περιεχόμενο που προάγει τον ρατσισμό, προβάλλει το γυμνό ή προσβάλλει ανθρώπους και ιδεολογίες. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το Facebook αφαίρεσε περιεχόμενο που είχε ιστορική αξία επειδή σε αυτό απεικονιζόταν γυμνά παιδιά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, μηνύματα με ρητορική μίσους ή ρατσιστικό περιεχόμενο κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

 

Για το σκοπό αυτό, ο Mark Zuckerberg, βρήκε το χρόνο να γράψει μία επιστολή 6.000 λέξεων περίπου, στην οποία περιγράφει μία νέα εποχή λειτουργίας των αλγορίθμων του Facebook, θέτοντας, μάλιστα, πολύ υψηλά τον πήχη, καθώς θεωρεί ότι το όραμά του για τη σύνδεση του κόσμου μέσω του κοινωνικού δικτύου θα έρθει πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, καταπολεμώντας όλα τα φαινόμενα που προκαλούν προβλήματα και αναταραχές.

 

Ο Mr. Facebook έχει πολύ υψηλούς στόχους, αλλά οι χρήστες του Facebook συνεχίζουν να έχουν μεγάλη ανάγκη από καλύτερα εργαλεία φιλτραρίσματος του περιεχομένου που λαμβάνουν στο καθημερινό news feed τους. Για το Facebook η λύση για έναν περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο βρίσκεται στους καλύτερους αλγόριθμους λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου, οι οποίοι αναμένεται να προικιστούν με τεχνητή νοημοσύνη.