Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Σύνοδος του Νότου: Τι αναφέρει η Διακήρυξη της Μαδρίτης

Σύνδεση στην πηγή...


Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού η Διακήρυξη της Μαδρίτης, σε συνέχεια της Συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μαδρίτη.

 

Στη Σύνοδο έλαβε μέρος ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.

 

Διακήρυξη της Μαδρίτης

Σύνοδος Kορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

1. Εμείς, οι Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, συναντηθήκαμε στη Μαδρίτη για την 3η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Απριλίου 2017.

 

Σε συνέχεια της 1ης Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αθήνα, και της 2ης Συνόδου Κορυφής στη Λισαβόνα στις 28 Ιανουαρίου 2017, συναντηθήκαμε εκ νέου, αυτή τη φορά στη Μαδρίτη, με σκοπό να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση. Μαζί, θα θέλαμε να αναλογιστούμε το κοινό μας έργο και να συμβάλουμε (συνεισφέρουμε) στην τρέχουσα συζήτηση σχετικά με το κοινό μας μέλλον. Δηλώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τη διαδικασία αυτή σε μια νέα συνάντηση στην Κύπρο.

 

Συνέχεια στην πηγή…