Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ντίσελντορφ: Ελληνικό Φεστιβάλ με... έναν τόνο τζατζίκι

Σύνδεση στην πηγή...


140.000 Έλληνες ζουν στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στην Ευρώπη, ενώ στο Ντίσελντορφ ο αριθμός τους έχει φθάσει τις 14.000.

 

Η έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή στάθηκε η αφορμή για τον Έλληνα πρόξενο, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, να στήσει το πρώτο ελληνικό Φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης, μπροστά από το δημαρχείο και λίγα μέτρα από τις όχθες του Ρήνου. Παρόμοια φεστιβάλ, όπως το ιαπωνικό ή το γαλλικό, έχουν ήδη μακρόχρονη παρουσία στην πόλη.

 

«Ο στόχος είναι κατ' αρχήν να ξαναθυμηθούμε όλα αυτά που μας ενώνουν, γιατί τα τελευταία χρόνια η κάλυψη της Ελλάδας ήταν σε σχέση με την κρίση. Με αυτή τη γιορτή θυμίζουμε πως η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα. Έχουμε εδώ πολιτισμό, έχουμε ελληνικά προϊόντα, έχουμε φιλοξενία ελληνική, όλα αυτά είναι πολύ όμορφα και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά» είπε στην Deutsche Welle ο κ. Δελαβέκουρας.

 

Και η αλήθεια είναι πως το τετραήμερο φεστιβάλ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας σύμμαχο έναν ήλιο λαμπερό και θερμοκρασίες που θύμιζαν Ελλάδα. Παραγωγοί από τις τέσσερις περιφέρειες της χώρας που συμμετείχαν φέτος, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, και ιδιωτικές επιχειρήσεις παρουσίασαν ανάμεσα σε άλλα, ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, σταφίδες αλλά και τυποποιημένα προϊόντα όπως σάλτσες και τυριά.

 

Συνέχεια στην πηγή…