Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Μετά τον χορό, τα... όργανα

Σύνδεση στην πηγή...



Σύγκρουση με τους διαδηλωτές, σύγκρουση με τον Τύπο και υπογραφή διαταγμάτων που θα 'ξηλώσουν' την προεδρία Ομπάμα ήταν το... καλημέρα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου, όταν τελείωσαν οι χοροί και οι παρελάσεις.

Η πρώτη υπογραφή που έβαλε ως πρόεδρος ήταν σε ένα εκτελεστικό διάταγμα επιμελώς ασαφές και με το οποίο παρέχονται ευρείες αρμοδιότητες σε ομοσπονδιακά όργανα και υπηρεσίες να αναθεωρήσουν, να καθυστερήσουν ή και να αλλάξουν παροχές του Obamacare με 'υπέρογκο κόστος για ασφαλισμένους, φαρμακοποιούς, γιατρούς, ασθενείς ή Πολιτείες'.

Διορισμοί

Επίσης ο πρόεδρος, πιστός στον υπερπατριωτικό λόγο του κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του, καθιέρωσε Ημέρα Πατριωτικής Υπερηφάνειας, ενώ υπέγραψε τους διορισμούς του υπουργού Αμυνας Τζέιμς Μάτις και του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, οι οποίοι επικυρώθηκαν νωρίτερα χθες από τη Γερουσία.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, στην πρώτη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου του Τραμπ τονίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να αναπτύξουν ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας 'αιχμής' για να προστατευτεί η χώρα από επιθέσεις του Ιράν και της Β. Κορέας.

 

Συνέχεια στην πηγή…