Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Οι ατάκες του Γιώργου Ζαμπέτα έγιναν κόμικ

Σύνδεση στην πηγή...


Εχει φύγει από τη ζωή εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι λόγω του ταλέντου και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.

Είκοσι πεντε χρόνια μετά επιστρέφει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσω ενός κόμικ, θυμίζοντας στους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών που τον λάτρεψαν, αλλά και στους νεότερους που τον θαυμάζουν, ποιος πραγματικά ήταν ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Ο εγγονός του, Γιώργος Ζαμπέτας, που έχει και το όνομά του, σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να χαθούν οι ιστορίες που είχε στο μυαλό του για τον παππού του και ότι θα έπρεπε να τις μοιραστεί μέσω ενός εναλλακτικού τρόπου, ώστε να προσεγγίσει και νεότερες γενιές. Ατάκες που εξιστόρησαν φίλοι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, συγγενείς και γνωστοί, μικρά αποσπάσματα από συνεντεύξεις, όλες αληθινές ιστορίες, αποτυπώνονται στο κόμικ που συνεχίζει να σχεδιάζει ο Νικόλας Στεφαδούρος. Τα κείμενα-σενάρια βασίζονται στον ίδιο τον εγγονό του Ζαμπέτα, αλλά και στον φίλο του, Σωκράτη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία του.

Οι αυτοτελείς μικρές ιστορίες αναρτώνται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα socomic.gr με την υποστήριξη της ΙΟΝ. Η απήχηση του κόμικ είναι τόσο μεγάλη που ο εγγονός του Ζαμπέτα αποφάσισε να εκδώσει έναν τόμο με 60-70 ιστορίες, φωτογραφικό υλικό, συνεντεύξεις, κείμενα και ατάκες που σημάδεψαν τη ζωή του μεγάλου συνθέτη. 'Ο κόσμος το έχει λατρέψει. Περιμένουν να τυπωθεί για να πάρουν από ένα αντίτυπο. Μέσα από αυτές τις μικρές ιστορίες και το πενάκι του Νικόλα Στεφαδούρου, πολλοί νέοι άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν περισσότερα πράγματα για τη ζωή του παππού μου, αλλά και να μάθουν τα τραγούδια του', λέει.

 

Συνέχεια στην πηγή…