Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Με εκλογές απαντά ο Μητσοτάκης στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Σύνδεση στην πηγή...


Εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με αιχμή την πορεία της οικονομίας και το περιεχόμενο της συμφωνίας που έχει δρομολογηθεί για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, θα επιχειρήσει με τη σημερινή του παρέμβαση στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, επιμένοντας στο αίτημά του για εκλογές και την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής».

 

Η επιλογή της σκλήρυνσης της στάσης απέναντι στην κυβέρνηση είναι δεδομένη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εντάσσεται σε μια στρατηγική που θεωρεί πως το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι σημείο καμπής για τις πολιτικές εξελίξεις και σ' αυτή την περίοδο με βάση την ίδια συλλογιστική θα κριθεί και το μέλλον της παρούσας κυβέρνησης. Σ' αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να ενισχύσει την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση και θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία του για άμεση προσφυγή στις κάλπες εστιάζοντας σε τρία ζητήματα.

 

Το πρώτο αφορά στην κριτική για το περιεχόμενο της συμφωνίας κάνοντας λόγο για «μέτρα ιδιοκτησίας Τσίπρα». Κατά δεύτερο, θα επιμείνει στην κριτική του πως ο λογαριασμός ανέβηκε εξαιτίας των καθυστερήσεων και των «ιδεοληψιών» της κυβέρνησης και τρίτο, ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει το ζήτημα του χρέους στην κατεύθυνση πως η ρύθμισή του απαιτεί μια νέα αξιόπιστη κυβέρνηση και πως ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει τα εχέγγυα για να επιτύχει τη μείωσή του.

 

Για τη ΝΔ το ζήτημα των εκλογών αποκτά ακόμα περισσότερο επείγουσα σημασία με το σκεπτικό ότι όσο περισσότερο αργήσουν να έρθουν θα δένονται όλο και περισσότερο τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής, ενώ θα πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη μια νέα δανειακή σύμβαση για να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της χώρες μετά το 2018.

Συνέχεια στην πηγή….