Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ο ΕΟΠΥΥ

Σύνδεση στην πηγή...


Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ καθώς ο όγκος εργασίας έχει βγάλει εργαζόμενους και ασφαλισμένους εκτός εαυτού. Ο λόγος είναι οι χιλιάδες εκκρεμότητες που φτάνουν μέχρι και 10 χρόνια πίσω και οι οποίες, μεταφέρθηκαν από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ στον ΕΟΠΥΥ μόλις δημιουργήθηκε ο νέος Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ξεκίνησε τη λειτουργία του από την 1η του έτους, με αποτέλεσμα να καταργηθούν όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης φτιάχτηκε με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση όλων των διαδικασιών. Και όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι μέρα με τη μέρα, ο ΕΦΚΑ θα γίνεται πιο λειτουργικός και σύγχρονος.

 

Ωστόσο, δεν υπολόγισαν τα «ένα αναμονή αιτήματα» που είχαν συσσωρεύει στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ τα τελευταία χρόνια. Με τη μεταφορά των αρχείων από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανακάλυψαν ολόκληρες κούτες με εκκρεμή αιτήματα ασφαλισμένων προκειμένου να αποζημιωθούν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, για την αγορά υλικών όπως γυαλιά οράσεως, συσκευές οξυγόνου, ορθοπεδικά υλικά κ.α. και υπηρεσιών όπως λογοθεραπείες κ.ά.

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπαλλήλων τα μη εκκαθαρισμένα αιτήματα που ήρθαν «προίκα» από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, μαζί με αυτά που έχουν μαζευτεί από τις αρχές του έτους ξεπερνούν τις 250.000 και οι εργαζόμενοι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ φτάνουν μόλις και μετά βίας τους 1.300. Κατά συνέπεια, δεν προλαβαίνουν να τα πρωτοκολλήσουν, να τα σφραγίσουν, να τα σκανάρουν για να γίνει ψηφιοποίηση και να πάνε προς πληρωμή.

Συνέχεια στην πηγή…