Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Adaptation Film Festival: Η λογοτεχνία «διαβάζει» τη μεγάλη οθόνη!Adaptation Film Festival | 2 - 8 Φεβρουαρίου 2017 | Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106 - Μετρό Συγγρού-Φιξ).
Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων καθώς και graphic novels, και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, από τις 2 έως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2017 στον κινηματογράφο 'Μικρόκοσμος' (Λεωφ. Συγγρού 106 - Μετρό Συγγρού-Φιξ).
Η επίσημη έναρξη του 1ου Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της -υποψήφιας για 3 Goya- ταινίας του Agustí Villaronga, 'Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana', η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Pedro Juan Gutiérrez. Το βιβλίο του συγγραφέα τον οποίο τα διεθνή Μέσα έχουν χαρακτηρίσει ως 'κουβανό απόγονο του Charles Bukowski' κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις 'Μεταίχμιο'.

Περισσότερα……