Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες



Ο χειμώνας και η παγωνιά τις τελυταίες ημέρες έχουν... χτυπήσει την πόρτα μας για τα καλά. Χίονι ή βροχή, το σκηνικό είναι άκρως χειμερινό και τραβάει ρόφημα ζεστο! Ποιό είναι όμως το κατάλληλορόφημα για τις κρύες μέρες; Μήπως η σοκολάτα; Κι αν, ταυτόχρονα, είναι και ποτό;
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, 'προσκυνούμε' το καλό κόκκινο κρασί. Οι περισσότεροι λατρεύουμε τη σοκολάτα. Όλοι, εμείς, οι πιστοί σ' αυτές τις δύο απολαύσεις, γνωρίζουμε ότι μπορούν να 'περπατήσουν αγκαζέ' προς τον ουρανίσκο μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που σιγοπίνουμε από ποτήρι με πλούσιο κόκκινο κρασί, τσιμπώντας κομματάκια μαύρης (dark) σοκολάτας.
Η ανάμειξη σοκολάτας και αλκοόλ δεν είναι νέα τάση. Συναντάται ήδη από την εποχή των φραγκισκανών μοναχών - που πρότειναν ένα μείγμα ως φάρμακο για την τόνωση του ανδρισμού - αλλά κι από τον Λουδοβίκο τον ΙΔ που ενθουσίαστηκε στην ιδέα της σοκολάτας με ρούμι! Τον 20ο αιώνα τα σοκολατένια λικέρ κλέβουν την παράσταση και σιγά-σιγά τον 21ο αιώνα η σοκολάτα αρχίζει και μπαίνει στο παιχνίδι τόσο των κοκτέιλ.
Από την άλλη το βασικό συστατικό θα μπορούσε να είναι η ίδια η σοκολάτα με λίγη δόση από αλκοόλ ενώ ο απόλυτος χειμερινός γευστικός συνδιασμός απατεί κόκκινο κρασί!
Την ιδέα την εχουμε εδώ και καιρό και ήδη σου έχουμε αποκαλύψει αρκετές συνταγές για ρόφημα σοκολάτας με κόκκινο κρασάκι αλλά μας τη θύμησε η food blogger Kylie Mitchell, από το Χιούστον, Τέξας με μια ωραία συνταγή! Κλέψαμε τη μυστική της συνταγή και σου τη δίνουμε. Μπορείς να τη δεις εδώ.
Αν πάλι δε σε καλύπτει θυμήσου τις δικές μας και δοκιμασμένες.
Ρόφημα σοκολάτας με γλυκό κρασί και μπαχαρικά
Κρασί σοκολάτας